Home Novosti BiH Bakir Izetbegović poručio: To se više neće ponoviti!

Bakir Izetbegović poručio: To se više neće ponoviti!

Predsjedavajući Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović poručio je kako će “trebati vremena, ali da ćemo doći do onoga što je dobro – voliti i poštovati svoju zemlju, njeno ime i cijeniti njenu nezavisnost”.

“Sloboda, nezavisnost i vladanje vlastitom sudbinom su ciljevi kojima svaki normalan narod teži. Mi smo to postigli i mi to danas imamo, to će generacije koje dolaze cijeniti jer naši preci su stotinama godina po komandi raznih centara išli i ginuli, to se više neće ponoviti. Izborili smo se da vladamo vlastitom sudbinom, to je veliko. Zato se krv lila, životi gubili i to se ne smije zaboraviti”, rekao je Izetbegović.

Kazao je kako “trenutna situacija i oni što imaju problem s civilizacijskim vrijednostima i imenom zemlje, će proći”.

Govoreći o doprinosu Domu naroda Parlamenta BiH kazao je da “oni prate sve ono što radi Vijeće ministara BiH i Predstavnički dom te da su oni zadnji u lancu odlučivanja”.

“Čekamo da nam Predsjedništvo, Vijeće ministara i Predstavnički dom kažu šta će raditi da bismo napravili plan rada. Mi smo žrtve jedne politike koja radi na jačanju entiteta i slabe državu, imaju poluge u tome, ali činimo sve da se to prevaziđe i da BiH krene ispravnim putem”, poručio je Izetbegović.

Previous articleKOMIČNE PRIJETNJE MIODRAGA LINTE: “Svako ko pokušava da ruši izvorni Dejtonski sporazum…”
Next articleTranskripti genocida u BiH / Karadžić kaže da se ne kaje zbog Srebrenice: Poslije ćemo se juriti sa Turcima po šumama
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.