Home Novosti BiH Bećirović se obrušio na Čovića: Doživit ćete fijasko, državni organi ne smiju...

Bećirović se obrušio na Čovića: Doživit ćete fijasko, državni organi ne smiju biti protočni bojler

Vi očigledno imate poteškoće u razumijevanju jezika ustavnosti, zakonitosti i legalnosti, napisao je Bećirović

Državni zastupnik SDP-a Denis Bećirović putem svog Facebook profila se obrušio na predsjednika HDZ-a Dragana Čovića i njegov dosadašnji rad u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH rekavši kako je za samo četiri mjeseca zakazao samo jednu sjednicu i to na zahtjev drugih delegata. Bećirović je ovakav način Čovićevog rada ocijenio kao antiustavnim.

– Prethodnih mjeseci sam Vam javno i precizno navodio sve pravne akte koji Vas obavezuju da sazivate sjednice najvišeg zakonodavnog organa države Bosne i Hercegovine. Nažalost, Vi očigledno imate poteškoće u razumijevanju jezika ustavnosti, zakonitosti i legalnosti, napisao je Bećirović na Facebooku.

Bećirović poručuje Čoviću da čuva Poslovnik Doma naroda.

– Toliko ste emocija iznijeli u vezi s Poslovnikom da vam svi mogu zavidjeti. Molim vas, ostavite otvorena vrata i za održavanje sjednica Doma naroda. Bosnu i Hercegovinu ćete najbolje zaštiti braneći je u državnim institucijama, naveo je on.

Poručio mu je da će njegov, kako je naveo, pokušaj suspenzije državnih organa vlasti doživjeti fijasko.

– Na kraju, gospodine Čoviću, shvatite da su građani Bosne i Hercegovine birali na izborima svoje predstavnike da ih zastupaju u legalnim državnim organima vlasti. Vaš pokušaj suspenzije državnih organa vlasti i vođenja rasprava u nekim paratijelima, koja ne poznaje ustavnopravni sistem, će prije ili kasnije doživjeti fijasko, istakao je.

Kako je konstatovao Bećirović, državni organi ne smiju biti protočni bojler, već centralno mjesto političkog odlučivanja. Čoviću je ukazao da će biti na stranputici sve dok ne shvati prethodno rečeno.