Home Novosti Bogić Bogićević govorom u Švicarskoj digao dijasporu na noge: Bosna će postati...

Bogić Bogićević govorom u Švicarskoj digao dijasporu na noge: Bosna će postati svjetionik Evrope!

U zajedničkoj organizaciji više bosanskih udruženja i dzemata u Švicarskoj u subotu 24.11.2018 održana je veličanstvena i veoma emotivna menifestacija obilježavanja nacionalnog praznika – Dana državnosti BiH u Švicarskoj.

U prepuno gradskoj dvorani Dietikona kod Ciriha glavni gost večeri Bogič Bogićević održao je emotivan i patriotski govor. Pozvao je sve Bosance da zajedno gradimo normalnu i jaku Bosnu i Hercegovinu u kojoj će se lijepo i bezbjedno živjeti.

Dokazani bosanski patriota Bogićević dočekan je s velikim poštovanjem i aplauzom u dvorani. Velikim aplauzom je dočekan i Tašo Dacić – komadant Armije BiH i Zlatni Ljiljan Tašo Dacić.

U kulturnoumjetničkom djelu programa učestvovali su poznati umjetnici glumci Emir Hadžihafizbegović, Armin Omerovićemte te muzičari Alma Subašić, Eldin Huseinbegović i Amel Ćurić. Kulturno-umjetnička društva iz Švicarskoj te bosanske škole iz Luzerna i Ciriha ukrasili su večer.

U sklopu ove manifestacije održana je izložba i promocija fotomonografije bosanskog umjetnika Samira Sinanovića.
Na svečanosti su dodjela priznanja iz oblasti humanosti, umjetnosti, sporta, privrede a za Bosanca godine u Švicarskoj proglašen je predsjednik fondacije HIFS Vehbija Efendić.
Veličanstven program koji je scenografski osmišljen uz pomoć poznatog umjetnika Harisa Dubice moderirali su Ana Bavrka i Nevres Softić.

Veoma emotivan govor i zahvalnicu svim učesnicima programa, donatorima i pomagačima volonterima održao je bivši predsjednik Kulturnog Centra Kula iz Kisnachta i aktivista organizacije Glas Za Bosnu – Zeid Mešić.

(24-novosti.ba)