Home Novosti BiH Borac Armije RBiH izbačen iz stana u centru Sarajeva: Noć će provesti...

Borac Armije RBiH izbačen iz stana u centru Sarajeva: Noć će provesti u haustoru

Predrag Keković, bivši borac Armije Republike Bosne i Hercegovine izbačen je iz stana nad kojim ima stanarsko pravo, a koji se nalazi u sarajevskoj ulici Logavina. Njegov advokat Sulejman Hadžibegović za N1 je objasnio da je banka, u čijem je vlasništvu stan bio, prodala isti, ali nad kojim, kako nam je kazao, stanarsko pravo ima Keković.

Keković je ekipu N1 dočekao ispred stana u kojem je, kako kaže, rođen, odrastao i potom živio sa suprugom i kćerkom. Jutros je nakratko izašao iz stana i prilikom povratka dočekala ga je nova brava i katanac, u stan nije mogao ući.

“Ja ne mogu da uđem u stan da uzmem lijekove, moram otići u WC. Ja ne mogu da vjerujem da se ovo dešava u Sarajevu (…) Ljudi me izbacuju iz stana u kojem sam rođen. U stanu su mi ostali lijekovi. Došao je novi vlasnik stana. Ne da mi da uđem. Ja neću otići iz haustora dok mi se ne omogući da uđem u svoj stan”, kazao je Keković za N1.

Njegov advokat Hadžibegović pojašanjava da su ranije bile kupoprodaje ove nekretnine, ali i sudski postupci u kojem je, kako je naveo, Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine odlučio da i pored promjene vlasništva nad nekretninom Keković ima stanarsko pravo nad ovim stanom koje je naslijedio od roditelja poslije njihove smrti.