Home Novosti BiH Božo Ljubić vrijeđao Komšića: Da se više nikada ne desi da Bošnjaci...

Božo Ljubić vrijeđao Komšića: Da se više nikada ne desi da Bošnjaci u Predsjedništvu imaju dva predstavnika

Zastupnik u Saboru Republike Hrvatske Božo Ljubić govorio je danas u Saboru Hrvatske te se osvrnuo na rezoluciju o BiH koju je prošle sedmice usvojio Evropski parlament.

Iako je percepcija javnosti potpuno drugačija, prema njegovom mišljenju, Rezolucija Evropskog parlamenta snažno korespondira s Deklaracijom Hrvatskog Sabora.

“Koristim ovu priliku da se zahvalim hrvatskim euro zastupnicima, jer je njihov doprinos i rukopis vidljiv u ovoj rezoluciji. Koristim priliku da se zahvalim Hrvatskoj vladi i premijeru Plenkoviću na objašnjavanju problema Bosne i Hercegovine u Evropskom vijeću i Komisiji i lobiranju za potrebne promjene Izbornog zakona i Ustava BiH s ciljem ostvarenja jednakopravnosti hrvatskog naroda s druga dva naroda jer je ravnopravnost konstitutivnih naroda na čitavoj teritoriji BiH ključ za stabilnost i napredak BiH na putu evropskih integracija i pozivam ih da nastave kako bi iskoristili ovaj momentum izražen i u ovoj Rezoluciji da se odmah nakon uspostave zakonodavnih vlasti u BiH i izbora za Evropski parlament, pristupi nužnim promjenama Izbornog zakona i Ustava. Nadam se da se više nikada neće moći desiti kao što je slučaj sada kada u Predsjedništvu Bošnjaci imaju dva Srbi jednoga a Hrvati nemaju predstavnika”, naveo je Ljubić.

(Klix.ba / FOTO: Klix.ba)