Home Novosti Britanci lupili žestok šamar Miloradu Dodiku: “RS nikad neće biti nezavisna! Džaba...

Britanci lupili žestok šamar Miloradu Dodiku: “RS nikad neće biti nezavisna! Džaba sanjaš!”

Britanci lupili žestok šamar Miloradu Dodiku
Britanci lupili žestok šamar Miloradu Dodiku

Britanci lupili žestok šamar Miloradu Dodiku

“U današnjem svijetu moramo biti budniji nego ikad”, upozorio je Peach.

“RS ne može biti nezavisna država, a Srbija bi trebala uvesti sankcije Rusiji”, poručio je lord Stuart Peach, posebni izaslanik britanskog premijera za zapadni Balkan.

Britanci lupili žestok šamar Miloradu Dodiku
Britanci lupili žestok šamar Miloradu Dodiku

Salihović: “Sve više javnih opomena dobija Milorad Dodik zbog secesionističke retorike s kojom se budimo i idemo spavati. Skoro da ne prođe dan, a da građani ove zemlje ne strahuju i ne pitaju se: ‘Je li Dodik ozbiljan u namjeri da osamostali RS? Hoće li ponovo biti rata?’

‘RS ne može biti nezavisna država kakvom je želi učiniti Milorad Dodik!’, jasna je ovo poruka Stuarta Peacha, specijalnog izaslanika britanskog premijera za zapadni Balkan.

Fudbalskim rječnikom rečeno: ovo je još jedan žuti karton Miloradu. Dodik godinama pravi divljačke startove, prekršaje i provocira sudije i delegate i sve mu to prolazi. Nikada nije na klupi za rezervne igrače; svaku utakmicu igra… čak je i kapiten. Dodik zabija i golove i autogolove, ali najviše zabija protiv nas, protiv države BiH. Milorad Dodik je sve samo ne fair-play igrač i zbog toga je već odavno zaslužio crveni karton, pa i zabranu igranja, doživotnu suspenziju! Ako u sve ovo ne vjerujete, pregledajte VAR! Hoće li biti crvenog kartona za Milorada Dodika?”

PROČITAJTE I: Josip Juratović digao prašinu: Dosta je Dodika! Uskoro hapšenja iz sva tri klana! Bez hrvatskog DA, BiH ne može u EU!