Home Novosti BRUKA U CRNOJ GORI: Predložili da ratni zločinac Ratko Mladić dobije ulicu...

BRUKA U CRNOJ GORI: Predložili da ratni zločinac Ratko Mladić dobije ulicu u Beranama, u Savjetu sjedi i jedan Bošnjak

Opštinski Savjet za davanje predloga naziva naselja, ulica i trgova većinom glasova usvojio je prijedlog da jedna ulica u Beranama dobije ime generala Ratka Mladića – bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske, osuđenog za genocide u Srebrenici, dok prijedlog da jedna od ulica dobije ime Pavla Đurišića nije dobio većinsku podršku članova Savjeta.

Pored imena Mladića i Đurišića, na sjednici Savjeta je razmatrano još nekoliko desetina prijedloga o imenovanju i preimenovanju ulica na području beranske opštine, a sjednica Savjeta, koji je bio u punom sastavu, održana je prije nekoliko dana, prenosi portal “Espona”.

Savjet za davanje predloga naziva naselja, ulica i trgova broji sedam članova: Goran Kiković, Petar Labudović, Bogdan Fatić, Fahrudin Hadrović, Draško Došljak, Miloš Raković i Zoran Milović.

Predsjednik Savjeta Goran Kiković saopštio je da se radi, kako je kazao, o savjetodavnom tijelu koje nema pravo odlučivanja, već mišljenje o predlozima prosljeđuje nadležnom Sekretarijatu, a konačnu riječ o dodjeli imena ulica ili njihovom preimenovanju donosi nadležno Ministarstvo.

„Savjetu je pristigao veliki broj predloga od institucija i pojedinaca i tačno je da su među njima bili i predlozi da jedna od ulica dobije ime generala Ratka Mladića i taj predlog je prošao, dok predlog da jedna ulica ponese ime vojvode Pavla Đurišića nije dobio saglasnost, jer su za taj predlog glasala tri člana od sedam, koliko je prisustvovalo sjednici“, kazao je Kiković za portal “Espona”.

(SB)

Previous articleŠokantne prijetnje iz Beograda: Ako Crna Gora ne bude pravoslavna, neće je ni biti!
Next article“Jeftina politička finta Valentina Inzka na kraju mandata, ništa nije učinio, a bio je dužan”
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.