Home Novosti BiH BRUTALAN OBRAČUN VUKANOVIĆA I STANIVUKOVIĆA: U centru skandala i sin Željke Cvijanović;...

BRUTALAN OBRAČUN VUKANOVIĆA I STANIVUKOVIĆA: U centru skandala i sin Željke Cvijanović; Gradonačelnik Banje Luke uzvraća –„Radiš na mom opozivu skupa sa…“

Nekada nerazdvojni borci protiv Dodikovog režima postali su najveći politički suparnici.

-Šokantna je informacija da je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković dobio odluku i dobio podršku svih odbornika da cijenu izgradnje sportske dvorane za potrebu organizacije teniskog turnira, koji će samo jedne godine organizovati Novak Đoković dok se ne renoviraju tereni u Beogradu, poveća za nevjerovatnih 300%, sa 5 na 15 miliona maraka. Zbog ove investicije grad Banjaluka planira da se zaduži za 25 miliona maraka, što predstavlja nevjerovatan skandal, poručio je Nebojša Vukanović, zastupnik u NSRS-u, te dodao:

-Nedopustivo je da Stanivuković zadužuje za 25 miliona maraka kako bi nabacivao posao firmi koja je u vlasništvu sina Željke Cvijanović, koja izvodi radove na teniskim terenima, i punio džepove tajkuna bliskih SNSD-u. Stanivuković nije ispunio obećanje i očekivanja Banjalučana i zbog toga bi trebao biti opozvan, poručio je Vukanović.

Nedugo nakon ovih optužbi oglasio se gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković.

-Da je samo jedna rečenica tačna, ali samo jedna. Dvorana od prvog dana, pa do danas košta 18 miliona KM. Banjaluka će svoje učešće u projektu sa 5 miliona KM povećati na 15 miliona KM, jer dvorana i sva infrastruktura ostaje Gradu, poručio je Stanivuković.

-Iste pojave koje kritikuje u Banjaluci, u drugim opozicionim gradovima su potpuno u redu.Dvostruki aršini. Vukane, prijatelju, nije cilj u politici pobijediti u opoziciji, nego pobijediti vlast. Drugi dio troškova je organizacija samog turnira gdje dolaze svi najbolji teniseri, što je Vlada preuzela kao svoju obavezu. Drugi dio kredita ide za prvi kolektor na rijeci Vrbas (Crkvena) i most u Docu. Interesuje me ko su ti ljudi koji mogu biti protiv nečeg ovakvog? Da li se negdje u ovim tekstovima spomene da je Banjaluka vratila 32 miliona KM kredita i da ima preduslove da gradi i radi ovakve projekte.Zašto Vukan ćuti na tender Kliničkog centra vrijednosti 57 miliona KM?Zato što sada radi sa Đajićem na mom opozivu, poručio je Stanivuković.

(SB)