Home Novosti BiH BRUTALNI NAPADI ČOVIĆEVIH MEDIJA: Komšić optužen da plaća medije u Hrvatskoj zbog...

BRUTALNI NAPADI ČOVIĆEVIH MEDIJA: Komšić optužen da plaća medije u Hrvatskoj zbog kritika na račun Dodika i njihovog šefa…

Nadalje, Čovićev medij u tekstu ide toliko daleko da optužuje Hrvatsku da po tom pitanju ne čini ništa, te u izmišljanju idu i korak dalje:

U očaju zbog kritičkih tekstova na račun Dragana Čovića i Milorada Dodika u hrvatskim medijima, portal “Poskok.info” otišao je i korak dalje, pa za sve, ni manje ni više, optužuju člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.

„Komšić je, to je jasno, oteo ne samo predsjedničku funkciju nego i proračun ureda koji financiraju BH Hrvati. Tim novcem plaća svoje P.R. tekstove u Hrvatskoj.

Na taj način vrši se agresija na medijski prostor u Hrvatskoj. Privatni nakladnici uvijek mogu reći da je stvar njihove uredničke slobode što će objavljivati.

No ovdje se radi o nečem jako prljavom.

Novcem od majorizacije koji je umakao od Hrvata, Komšić plaća pisanje u njegovu korist. Mediji koji ga u Hrvatskoj prenose, a to su uglavnom Pavić grupa i Hanžeković grupa, bogate se na novcu BH Hrvata koje im za objave naručenih članaka šalje Komšićev ured“, stoji u tekstu portala „Poskok.info“, inače neformalnog glasila Čovićevog HDZ-a.

Nadalje, Čovićev medij u tekstu ide toliko daleko da optužuje Hrvatsku da po tom pitanju ne čini ništa, te u izmišljanju idu i korak dalje:

„No zamislimo bi li tako nešto sebi dozvolila bilo koja članica EU?

Da se recimo nekim protufrancuskim novcem, otetim od Francuza u nekoj drugoj državi financiraju tekstovi koji veličaju nasilnika nad Francuzima u toj nekoj stranoj državi?

Njemačka? Rusija? USA? Niti jedna suverena zemlja svijeta to sebi nikada ne bi dozvolila.

Obavještajne službe tih zemalja zagorčale bi život tim i takvim izdajnicima nakladnicima.

Hrvatskoj su puna usta priče o zaštiti Hrvata u BIH. Nisu nas u stanju zaštititi od bošnjačke majorizacije čak niti na svom teritoriju. Teritoriju koji ne zna što je medijska suverenost.

Jer im Bošnjaci kroje čak i HINU. Dok im Facebook kontrolira monopol distribucije sadržaja.

I sve to uz postojeće zakone koji kažnjavaju medijski monopol i protudržavno djelovanje.

Ako je potiranje Hrvata u BIH protudržavno djelovanje usmjereno protiv RH onda Slobodna Dalmacija. Jutarnji, Telegram.hr, Stoposto.hr, pokret Možemo i slični jesu antidržavne pravne osobe u RH.

Država RH s druge strane nema niti tim koji analizira ovaj proces, medijske bošnjakizacije Hrvatske“, navodi se u tekstu.

(SB)