Home Novosti BiH BURNA REAKCIJA IZ SDA: “Tužilaštva BIH svoja ovlaštenja i sredstva državne prinude...

BURNA REAKCIJA IZ SDA: “Tužilaštva BIH svoja ovlaštenja i sredstva državne prinude koristi za politički progon nepodobnih lica!”

“Tužilaštvo Bosne i Hercegovine umjesto što provodi pravno nasilje i političke progone, treba bez odlaganja da svrsishodno iskoristi svoje nadležnost i raspoloživa sredstva prinude te okonča protipravnu suspenziju ustavnog poretka i okonča anticivilizacijski festival javnog negiranja i grubog umanjivanja zločina genocida. Treba da snažno radi i u pravcu rješavanja složenih predmeta visoke korupcije”, poručio je Pivić.

Na vijest da Tužilaštvo BiH i SIPA provode predsitražne radnje protiv lidera SDA Bakira Izetbegovića po pitanju revizije presude protiv Srbije i neprovođenja presude Ljubić koju je donio Ustanvi sud BiH, reagovao je zvaničnik SDA i zastupnik u Parlamentu FBiH Nezir Pivić.

Pivić je istakao kako smatra da se u slučaju predistražnih radnji protiv Izetbegovića radi o političkom progonu nepodobnih lica od strane Tužilaštva BiH.

“Glavni tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine, Milanko Kajganić do sada je iznalazio brojne i kreativne načine da opravda neprovođenje istraga i ne podizanje optužnica protiv Milorada Dodika i drugih političkih predstavnika bosanskih Srba radi krivičnih djela negiranja genocida, napada na ustavni poredak, neprovođenje odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine i brojnih drugih.

Prije nekoliko dana gospodin Amor Mašović iznio je podatak da su posmrtne ostatke žrtava genocida u Srebrenici pronašli u vrećama koje su proizvedene 2000. godine. Pet godina nakon izvršenog genocida neko je prekopavao i sakrivao posmrtne ostatke ubijenih u genocidu i da Tužilaštvo Bosne i Hercegovine nije uradilo ništa po tome pitanju.

Vijest da Tužilaštvo Bosne i Hercegovine provodi pred istražne radnje u krivičnoj stvari protiv Bakira Izetbegovića radi „neprovođenja odluke Ustavnog suda BIH u predmetu Ljubić“ i „podnošenja zahtjeva za reviziju presude za genocid protiv Srbije“ je očigledno nesavjestan rad Tužilaštva BIH koje svoja ovlaštenja i sredstva državne prinude koristi za politički progon nepodobnih lica.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine umjesto što provodi pravno nasilje i političke progone, treba bez odlaganja da svrsishodno iskoristi svoje nadležnost i raspoloživa sredstva prinude te okonča protipravnu suspenziju ustavnog poretka i okonča anticivilizacijski festival javnog negiranja i grubog umanjivanja zločina genocida. Treba da snažno radi i u pravcu rješavanja složenih predmeta visoke korupcije”, poručio je Pivić.

Previous articleOvih 10 osoba je optuženo za genocid, a nisu dostupni bh. pravosuđu: Pobjegli u Srbiju
Next articleU TIM SELENDRAMA MASKIRNE UNIFORME NISU SKINULI OD ’92: Na Palama i Ravnoj Romaniji postavljeni bilbordi podrške…
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.