Home Novosti BiH BURNO U BANJOJ LUCI: Dodik u velikim problemima, zahtjev za posebnom sjednicom...

BURNO U BANJOJ LUCI: Dodik u velikim problemima, zahtjev za posebnom sjednicom u parlamentu Republike Srpske…

Šef Kluba poslanika DNS-a u NSRS, Duško Ivić potvrdio je da će ta stranka podržati inicijativu SDS-a.

Šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini RS, Miladin Stanić, ističe da će već na sljedećoj redovnoj sjednici parlamenta, koja je zakazana za 31. maj, skupljati potpise parlamentaraca kako bi se održala posebna sjednica sa jednom tačkom dnevnog reda – razjašnjenje da li je BiH uvela sankcije Rusiji.

On ističe za Srpskainfo da za sada u tome imaju podršku poslanika PDP-a, te da vjeruje da će i drugi opozicioni poslanici prihvatiti inicijativu SDS-a.

– Ta tema mora doći na dnevni red i ne vidim razlog zašto bi SNSD izbjegavao sjednicu. Ako je istina ono što je Vučić rekao, da je sve urađeno mimo Dodikove volje, zašto onda on ne izađe pred poslanike i to objasni. S obzirom na to da izbjegavaju sjednicu, to me navodi na samo jedan zaključak, a to je da je sve urađeno uz njihovu saglasnost – tvrdi Stanić.

On je upitao zašto je važniji Pelješki most zbog kojeg je ranije sazivana posebna sjednica NSRS-a, a nije važno da li je BiH uvela sankcije Rusiji, i zašto je to učinjeno mimo volje jednog naroda i Predsjedništva BiH.

Šef Kluba poslanika DNS-a u NSRS, Duško Ivić potvrdio je da će ta stranka podržati inicijativu SDS-a.

On ističe da bi, s obzirom na to da je Vučić jasno rekao da je BiH uvela sankcije Rusiji, bilo dobro da Dodik to razjasni pred narodnim poslanicima.

– To bi bilo korektno s njegove strane, a ne ovako da se iznose poluistine. Jasno se zna da je Srbija jedina država u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji – zaključuje Ivić.

(SB)

Previous articleKo gubi ima pravo da se ljuti – Džaferović: Spriječili smo da se ponovi Dodikov pakleni plan
Next articleBajrović otkriva šta će se desiti: Ako blokiraju izbore…
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.