Home Novosti BiH BURNO U SARAJEVU: Vijeće ministara BiH zasjeda nakon otkazane sjednice, odluka o…

BURNO U SARAJEVU: Vijeće ministara BiH zasjeda nakon otkazane sjednice, odluka o…

Vijeće ministara BiH je na toj sjednici trebalo razmatrati Nacrt zakona o vanjskim poslovima Bosne i Hercegovine.

Sjednica Vijeća ministara BiH na kojoj bi trebali biti razmatrani materijali koji se odnose na južnu i istočnu plinsku interkonekciju zakazana je za četvrtak ( 11.5.) u 11 sati, saznaje Istraga.ba. Na dnevnom redu bi trebali biti svi materijali koji su trebali biti razmatrani na sjednici koja je prije deset dana otkazana.

Podsjetimo, „Slobodna Bosna“ je ranije izvijestila da je redovna sjednica Vijeća ministara BiH, koja je bila zakazana za 27. april otkazana.

Vijeće ministara BiH je na toj sjednici trebalo razmatrati Nacrt zakona o vanjskim poslovima Bosne i Hercegovine.

Bilo je predviđeno i razmatranje Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću BiH, kao i Nacrta zakona o sklapanju i izvršavanju međunarodnih ugovora.

Pred ministrima se trebao naći i Nacrt osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između BiH i Republike Srbije o izgradnji plinovoda “Nova istočna interkonekcija Bosne i Hercegovine i Republike Srbije” na pravcu granica Republika Srbija – Bosna i Hercegovina – Bijeljina – Banja Luka – Prijedor – Novi Grad, kao i Nacrt osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između BiH i Republike Hrvatske o izgradnji plinovoda “Južna interkonekcija Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske” na pravcu Zagvozd (HR) – Posušje (BiH) – Novi Travnik/Travnik s odvojkom za Mostar.