Home Novosti BiH Ćamil Duraković: Ne očekujte da ću ukidati Republiku Srpsku, zbog te utopijske...

Ćamil Duraković: Ne očekujte da ću ukidati Republiku Srpsku, zbog te utopijske politike otišlo je 200.000 Bošnjaka

Pokušat ću da se Srebrenica ne ponižava i da se ne polemiše o genocidu. To je za mene sud presudio i tu nema kompromisa, rekao je Duraković

Ćamil Duraković, novi potpredsjednik Republike Srpske iz reda bošnjačkog naroda, komentarisao je svoje buduće korake na funkciji koju će obavljati u narednom periodu.

On kaže da namjerava uspostaviti saradnju i razgovarati sa čelnicima u manjem bh. entitetu. Duraković ističe kako želi mijenjati političku paradigmu i pružiti ruku Miloradu Dodiku.

– Nek ne očekuju od mene da ja mijenjam Dodika i ukidam Republiku Srpsku, to su utopijske politike na kojima je neko jahao 27 godina, i ništa nismo postigli osim da prvobitnih 300.000 Bošnjaka koji je živjelo tamo otišlo više od 200.000, ja to ne želim, želim mijenjati tu političku paradigmu i pružiti Dodiku ruku da probamo napravit bolje svome narodu i svima koji žive na tom prostoru, rekao je Duraković u intervjuu za N1.

Dodaje da oko Srebrenice i genocida neće biti kompromisa.

– Pokušat ću da se Srebrenica ne ponižava i da se ne polemiše o genocidu. To je za mene sud presudio i tu nema kompromisa, kazao je on.