Home Archive Ćamil Duraković: I onda kažu: “Vidi ovoga plače za funkcijom.”

Ćamil Duraković: I onda kažu: “Vidi ovoga plače za funkcijom.”

Funkcija me najmanje boli. Moja moralna obaveza, prema javnosti, je da kažem istinu koja postoji i koja mi ne da da šutim. Ovih dana završava se nekoliko infrastrukturnih projekata u našoj Srebrenici.

 

 

Neki su ozvaničeni, a neki još nisu. Ono na što želim ukazati je da se ovi projekti uveliko pripisuju aktuelnoj izvršnoj vlasti, odnosno načelniku. To nije istina, projekti gradskog obdaništa i gradske saobraćajnice su projekti proizašli iz Investiciono-razvojne konferencije iz Septembra 2015. godine, koju sam organizirao sa svojim timom. Dalje, sportski tereni su rezultat moje incijative uz pomoć prijatelja sa kojima sam godinama ranije o tome pričao i danas se radi uz pomoć našeg bh fudbalskog reprezentativca Asmira Begovića, reprezentacije za koju Mladen ne navija. Naravno, tome je mnogo doprinio dugogodišnji prijatelj Srebrenice i šef UNDP-a u Srebrenici, Alex Prietto.

Ne boli me činjenica da oni koji su glasali za Grujičića svakako likuju da je ovo rezultat njegovog rada. Ali boli me i sami spomen da to rade neki neracionalni Bošnjaci, profesionalne ulizice, koji znaju kako su ti projekti došli u Srebrenicu i o tome šute. Ja neću da šutim. Kao građanin Srebrenice, volio bih da nam Mladen Grujičić donese nekih projekata u Srebrenicu pa da se okiti malo i svojim perjem.

Ja recimo, kao Bošnjak koji je preživio genocid, ni tada mu se ne bih divio, zbog svog moralnog stava i njegovog stava o genocidu. Cccc, Bošnjo, Bošnjo. #Srebrenica

 

Napisao je Ćamil Duraković na svom facebook profilu.