Home Novosti BiH Ćamil Duraković: Znam dobro čiji sam predstavnik, neću se ponašati kao da...

Ćamil Duraković: Znam dobro čiji sam predstavnik, neću se ponašati kao da sam još u rovu

Maksuz selam i pozdrav od Srebreničanina, Banjalučanina, Sarajlije, Bošnjaka, a najviše Bosanca i Hercegovca, jer se tako osjećam, poručio je Duraković

Novoizabrani potpredsjednik bh. entiteta RS Ćamil Duraković oglasio je javno i reagirao na komentare koje, kako kaže, čita o sebi posljednih dana.

– Poštovani prijatelji, u trenutku kad je sve bilo bolje od ubijanja, BiH je dobila administrativno uređenje kakvo danas imamo, što znači – država, dva entiteta, distrikt, kantoni. Dokle god je tako, izričito poštujem ono što je naš tadašnji predsjednik rahmetli Alija Izetbegović potpisao – napisao je Duraković na Facebooku.

Dodao je da voli BiH te da poštuje njeno uređenje, institucije i neće se, nakon 27 godina od rata, ponašati i govoriti kao da smo i dalje u rovu.

– Predlažem i drugima isto, jer je sve drugo utopija i politički populizam. Izabran sam za potpredsjednika entiteta RS iz reda bošnjačkog naroda, dominantno bošnjačkim glasovima, i znam ja dobro čiji sam predstavnik i čije interese prvenstveno branim i zastupam, ali funkcija kao takva podrazumijeva da sam potpredsjednik svih građana ovog entiteta. Tako ću se i ponašati – poručio je.

Smatra da bi se svi građani u BiH jezički trebali razumjeti u ovome što govori.

– Maksuz selam i pozdrav od Srebreničanina, Banjalučanina, Sarajlije, Bošnjaka, a najviše Bosanca i Hercegovca…jer se ja tako osjećam – izjavio je Duraković.

(Avaz.ba)