Home Novosti Čeda Jovanović u Potočarima: Mene je sramota… Kad pomislim poslije 26. godina...

Čeda Jovanović u Potočarima: Mene je sramota… Kad pomislim poslije 26. godina da neću srušiti glavom zid tog ludila koji je oko nas!

Lider LDP- a u Potočarima je kazao da se stidi, te da se više ne može gurati glava u pijesak kada je riječ o onome što se dogodilo u Srebrenici

Na obilježavanje 26. godišnjice genocida u Srebrenici stigao je lider LDP-a Čedomir Jovanović kako bi odao počast žrtvama genocida.

U Potočarima je kazao da se stidi, te da se više ne može gurati glava u pijesak kada je riječ o onome što se dogodilo u Srebrenici.

-Prošlo je previše vremena, ranije je dolazak u Srebrenicu bio hrabrost zbog odgovornosti mog naroda i moje zemlje, a danas poslije toliko vremena mene je sramota. Srebrenica nije više samo simbol tog užasnog zločina kroz koju se prelamaju sve naše nacionalne nesreće, ne možete ćutiti o Srebrenici, a govoriti o prokletim ratovima i zločinima iza nas, kazao je Jovanović.

Istovremeno Srebrenica je za njega simbol i mira.

-Srebrenica, sa svim tim strašnim stvarima koje je prate, ona čuva mir više od svih naših vojski, topova i oružja. Dolazim ne samo zbog toga što pokušavam da kupim mir za sebe i savjest za svoj narod, dolazim jer nismo svi kao Karadžić i Mladić, dolazim ovdje jer je ovo vrelo života i velika inspiracija, i kad pomislim poslije 26. godina da neću srušiti glavom zid tog ludila koji je oko nas, jer i bez dolaska ovdje ja to znam, poručio je Čedomir Jovanović u Potočarima.

Previous articleDelegacija iz Crne Gore stigla u Potočare, a sa njima i primjerak usvojene Rezolucije o Srebrenici
Next articlePogledajte kako su Milo Đukanović i Čeda Jovanović nosili tabute ubijenih Srebreničana
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.