Home Novosti BiH Christian Schmidt građanima BiH poslao jasnu poruku: Nikada više rat, nasilje i...

Christian Schmidt građanima BiH poslao jasnu poruku: Nikada više rat, nasilje i mržnja!

– Iz mnogobrojnih razgovora koje sam vodio u glavnim gradovima u proteklih pet mjeseci, zaključio sam da je međunarodna zajednica spremna pomoći Bosni i Hercegovini da slijedi taj put – poručio je Schmidt

“Desetine hiljada ljudi svake godine odlaze iz ove zemlje. Razlog za to nije nikakva tajna. Oni odlaze jer osjećaju da se njihov glas ne čuje”, navodi se između ostalog u porici visokom predstavnika u BiH

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt uputio je građanima opširnu novogodišnju čestitku uz poruke: “Nikad više rat, nikad više nasilje i mržnja. Mi to možemo”.

Schmidtovu čestitku prenosimo u nastavku:

-Dok ulazimo u Novu godinu, želim svima u ovoj prelijepoj zemlji zdravlje, mir i dobar život. I želim s vama, građanima Bosne i Hercegovine, podijeliti svoje čvrsto uvjerenje da za ovu zemlju i njene građane postoji put koji vodi naprijed.

Iz mnogobrojnih razgovora koje sam vodio u glavnim gradovima u proteklih pet mjeseci, zaključio sam da je međunarodna zajednica spremna pomoći Bosni i Hercegovini da slijedi taj put. Za to su također potrebni predanost, zalaganje i trud svih i u samoj Bosni i Hercegovini. Vi i mi zajedno možemo pomoći ovoj zemlji da ponovo postane dom u kojem svako može imati budućnost kojoj se može radovati. Pridružite nam se, inspirirajte nas, pomozite nam u ovom poduhvatu.

Za to će biti potrebna saradnja svih, posebno političkih lidera. Zvaničnici se biraju i imenuju da služe građanima koji su u demokratiji istinski i jedini vladar i koji žele bolju budućnost, ovdje u Bosni i Hercegovini, za sebe i za svoju djecu. I što se mene tiče, oni su ti za koje ja radim.