Home Novosti BiH Čivić: SDA se pretvorila u privatnu organizaciju, brutalno smo protjerani

Čivić: SDA se pretvorila u privatnu organizaciju, brutalno smo protjerani

nedim civic

Poslanik Koalicije Domovina u NSRS Nedim Čivić rekao je danas u Banjoj Luci da posljednje odluke Predsjedništva SDA za njega više nisu obavezujuće i da ih više neće provoditi u NSRS.

 

 

 

On je rekao da je napustio SDA te da je sa svojim kolegama brutalno protjeran iz stranke. – Domovinu čini nekoliko stranaka, a SDA je to godinama zloupotrebljavala.

Dat ćemo šansu SDA da kaže je li joj je stalo do Domovine. Više neću propagirati politiku SDA i ona od danas nema većinu u Domovini. SDA sam izabrao srcem. GO SDA Zvornik jedan je  od najuspješnijih, a ja kao predsjednik ostvario sam najbolji rezultat na izborima, a takav rezultat ne treba da se kažnjava – istakao je Čivić.

Edin Ramić i Ramiz Salkić, dodao je on, snose najveću odgovornost za ovakvo stanje. – Sada smo najbliži bloku Senada Šepića. SDA je uvela povjereništvo u GO SDA Zvornik i mislim da je to prljava igra SDA. Oni žele favorite koje ne žele ljudi. Mi više nismo htjeli da pristajemo na poniženja i gaženja. SDA se pretvorila u privatnu organizaciju koja pribavlja dobit za pojedince u stranci – kazao je Čivić.

Avaz.ba

Previous articleKomšić podržao rad “Odgovora”, ali poručio da neće zajednički djelovati s SDA
Next articleNezavisni blok najavio pridruživanje i drugih partija
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.