Home Novosti BiH Član Bundestaga čestitao Dan državnosti BiH i obećao borbu za njen napredak

Član Bundestaga čestitao Dan državnosti BiH i obećao borbu za njen napredak

– BiH najbolje zna kako je Ukrajini, kako je teško dane, mjesece i godine preživjeti u brutalnoj agresiji, istakao je

Član Bundestaga i izvjestitelj SPD-a u Odboru za vanjsku politiku Bundestaga Adis Ahmetović uputio je čestitku građanima Bosne i Hercegovine povodom Dana državnosti.

Podsjetio je ovom prilikom kako se brutalnom ruskom invazijom na Ukrajinu r*at vratio u Evropu, te kako BiH najbolje zna kako je teško dane, mjesece i godine preživjeti u brutalnoj ag*resiji na zemlju.

– Zato moramo znati cijeniti to što se današnji dan doživljava i kao dostignuće za demokratiju i slobodu. BiH je zemlja svih njenih naroda koji žive tu, od Sarajeva, Srebrenice, Banje Luke, Mostara, Zenice, Bihaća, Brčkog, Livna ili bilo kojeg drugog grada. BiH predstavlja ideju Evropske unije u malom: jer može biti ponosna što ima multikulturalnost, multietičnost i multireligije. Sretan sam što mogu reći da sam rođen u Hannoveru i da sam tu odrastao i školovao se, također sam ponosan što imam korijene iz Bos. Petrovca, Kladnja i Kotor Varoša. Za kraj, želim da BiH bude zemlja poštovanja i dostojanstva. Radim i radiću na tome i neću odustati dok se ne postigne taj cilj. Živjela Bosna i Hercegovina, poručio je Ahmetović.