Home Novosti Čović ne može da preboli što je izgubio u utrci za Predsjedništvo...

Čović ne može da preboli što je izgubio u utrci za Predsjedništvo BiH

Predsjednik Hrvatskog narodnog vijeća u BiH, profesor Marinko Pejić poručio je u izjavi za Vijesti.ba da se prilikom formiranja vlasti mora voditi računa o interesima svih građana ove države, a ne samo o interesima određenih stranaka i pojedinaca.

“Svi normalni ljudi koji vole BiH zainteresovani su da ovu državu napravimo da, koliko-toliko, odgovara svim građanima, a se samo pojedincima. Mora se, dakle, voditi računa o svim ljudima koji žive u BiH, a ne samo o pripadnicima stranaka”, istakao je Pejić.

Ukoliko Centralna izborna komisija (CIK) BiH donese neustavni podzakonski akt koji bi trebalo da omogući popunjavanje federalnog Doma naroda, Pejić smatra da probosanske snage moraju reagovati.

Govoreći o izjavama predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića, koji formiranje vlasti na federalnom nivou uslovljava izmjenama Izbrnog zakona BiH, on je kazao kako Čović ne može da preboli činjenicu da je izgubio u utrci za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.

“Čini mi se da se Čović boji da ispadne iz političkih igara. Ne samo on, nego i svi koji su se obogatili, strahuju da ne dođu pred sud i ne budu slučaj ‘Sanader’ ako Evropa počne tu da čačka”, kazao je Pejić.

Umjesto blokada, mišljenja je da Čović mora da shvati kako vlast treba biti formirana u skladu sa izbornom voljom građana.

Osvrćući se na partnerstvo predsjednika HDZ-a BiH i SNSD-a, Pejić je naglasio kako Dragan Čović i Milorad Dodik dobro sarađuju, ali da ne zna šta je ovaj dvojac “dobro napravio za vrijeme njihovog druženja”.

Čedomir, Čkaljin sin: Grijesi mog naroda me tjeraju da pričam istinu

(Vijesti.ba)