Home Novosti BiH ČOVIĆ UPUTIO VAŽNU PORUKU HRVATIMA U BiH: “Neće nama Bošnjaci krojiti sudbinu,...

ČOVIĆ UPUTIO VAŽNU PORUKU HRVATIMA U BiH: “Neće nama Bošnjaci krojiti sudbinu, zbijte svoje redove i svoj glas dajte…”

Član Predsjedništva BiH Dragan Čović i prvi čovjek HDZ-a BiH pozvao je u petak u Širokom Brijegu Hrvate “na okupljanje na sljedećim izborima kako bi onemogućili da im drugi, brojniji narodi biraju predstavnike u vlasti”.

– Mnogi su se potrudili da nam onemoguće ono što nam je Ustavni sud definisao, a to je legitimno predstavljanje hrvatskog naroda na svim administrativnim nivoima vlasti u BiH. Zbog toga jedan poziv svima nama koji bi još uvijek drugačije razmišljali o vođenju politika u BiH, prevažno je da u ova dva mjeseca zbijemo svoje redove – rekao je Čović u Širokom Brijegu gdje je obilježen dan grada.

Pojasnio je kako je uvjeren da se neće moći nametnuti vlast bez Hrvata, ocjenjujući kako je važno da u zajedničkom projektu očuvanja pozicije ovoga naroda budu uključeni borci, privrednici, kulturni radnici, predstavnici crkve.

Dodao je kako je pred ovom generacijom Hrvata osigurati jednakopravan položaj tog naroda u BiH kako bi ‘s ponosom govorili da je ovo naša domovina’.

Član BiH Predsjedništva ustvrdio je i kako su Hrvati veliki narod bez obzira na malobrojnost u toj zemlji te da su nosioci pozitivnih vrijednosti, napose evropskoga puta.

Svečanosti u Širokom Brijegu prisustvovali su i župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić te Ivan Bosančić gradonačelnik Vinkovaca grada prijatelja, kao i ambasador Republike Hrvatske u BiH Ivan Del Vechio, piše Hina.

(Slobodna Bosna)