Home Novosti BiH ČOVIĆEV PORTAL NAJAVIO BLOKADU: “Ako sebi žele dobro, Hrvati moraju ambasadora ...

ČOVIĆEV PORTAL NAJAVIO BLOKADU: “Ako sebi žele dobro, Hrvati moraju ambasadora Murphyja staviti na ignore!”

Portal piše da treba “činiti ono što radi i Dodik i bošnjački predstavnici, praviti smicalice gdje se god to može učiniti, blokirati sve što se može blokirati tako pokazati i ukazati svima da ne može dalje ići ovako”.

Iako za sada svi šute, osim Milorada Dodika, jasno je da se neće postići sporazum oko tri zakona koja bi trebala biti usvojena do kraja ovog mjeseca ili početkom marta, piše ABC portal iz Mostara, blizak lideru HDZ-a Draganu Čoviću.

Premda je u Domu naroda prošao ‘zakon o sprječavanju pranja novca’, gotovo je sigurno da sljedeće glasanje neće donijeti pozitivne rezultate, piše ABC portal, bavodeći da je Milorad Dodik otkrio kako ipak nema nikakvih dogovora oko izmjena izbornog zakona jer bošnjački predstavnici nemaju hrabrosti rušiti percepciju bošnjačkih nacionalista i unitarista o njihovom viđenju BiH.

“Naravno, nitko pametan nije niti vjerovao da Trojka može odraditi tako važan posao za Bosnu i Hercegovinu iako su se kleli da će učiniti sve za BiH. Slijedom toga jasno je da BiH neće niti može dobiti početak pristupnih pregovora sa Europskom unijom, te će se još jednom pokazati nefunkcionalnost zemlje koja je inače međunarodni protektorat i samo se tako održava u životu”, konstatira mostarski portal naglašavajući da su “Hrvati potpuno u pravu, te ako sebi žele dobro morat će radikalnije dizati glas pa i političke tenzije a ne biti poslušni raznoraznim svjetskim političkim ublehama poput Murphyja i takve ekipe koja je također itekako zaslužna za rušenje sporazuma”.

Portal piše da treba “činiti ono što radi i Dodik i bošnjački predstavnici, praviti smicalice gdje se god to može učiniti, blokirati sve što se može blokirati tako pokazati i ukazati svima da ne može dalje ići ovako”.

Treba se pod hitno prestati bojati šuplje američke politike koja jedan dan nudi drugi dan prijeti i ruši dogovore, treba im jasno reći poput Milorada Dodika da su licemjeri koje ne treba slušati, piše portal blizak Draganu Čoviću.

“A možda od svega navedenoga više treba znati da dogovor između Hrvata i Bošnjaka nije moguć. Bošnjačka politika trideset godina gradi nekakvu svoju viziju BiH i nema nikakve šanse da će oni odustati od svojih stavova i pokušaja da od Federacije naprave svoju državu. Rješenje je u samoorganiziranju, druga rješenja samo postoje ali ih nije moguće provesti”, konstatira ABC portal uz zaključak kako hrvatska politika u BiH mora snažnije djelovati prema zaštiti hrvatskog naroda i njegovih političkih prava,.

“Sve kritike i prijetnje treba zanemariti te ih staviti u poziciju ‘ignore’. Što prije to bolje, nema se što čekati. Sve po Ustavu i zakonu pa lagano”, zaključuje mostarski portal.