Home Novosti BiH ČOVIĆEVI MEDIJI ŽESTOKO NAPALI KOMŠIĆA: “On otvoreno zagovara građanski koncept, što je...

ČOVIĆEVI MEDIJI ŽESTOKO NAPALI KOMŠIĆA: “On otvoreno zagovara građanski koncept, što je tek eufemizam za bošnjačku državu”!

Okrenuo je svoj “mitraljez” prema Mostaru. Cilj mu je, veli, pobijediti Čovića, prekinuti veze Hrvata s Hrvatskom, kako bi “spasio BiH”. On je kandidat “iz reda hrvatskog naroda” za člana Predsjedništva BiH, koji se na popisu stanovništva izjasnio kao “Bosanac”, piše mostarski HMS u pogromaškom tekstu protiv predsjedničkog kandidata DF-, Željka Komšića.

HMS piše daje Komšić u ratu branio BiH “tako što se borio u redovima tzv. Armije RBiH koja je ubijala njegove bivše sunarodnjake, protjerivala ih, palila i pljačkala hrvatske kuće. Njegova se vojska, kaže, borila za “civilizacijske vrijednosti”.

-Uvjeren je kako će pobijediti Čovića iako ga podupire zanemariv postotak Hrvata. On je, ustvari, megdanžija koji želi poraziti protivnika u praznom ringu. Da je izmjenjen Izborni zakon na način da predstavnici Hrvata, kao i Bošnjaka, biraju, sukladno Ustavu BiH, svoje predstavnike u Predsjedništvo BiH, Komšić bi se sakrio u mišju rupu, jer su njegovi izgledi, u tom slučaju, da pobjedi Čovića, među Hrvatima ravni nuli. Dok će prema najnovijem istraživanju javnog mjenja za Čovića glasovati gotovo 70 posto Hrvata, njega prema istom istraživanju podržava tek nešto više od 1 posto građana hrvatske nacionalnosti, piše HMS ne navodeći o kojem je istraživanju riječ, ko ga je i kada proveo.

-Komšić zna da je jedini način da sjedne u stolicu hrvatskog člana Predsjedništva poraziti i poniziti, ne Čovića, već one koje bi po Ustavu trebao predstavljati- vlastite, bivše sunarodnjake. Bivše, jer se na izborima izjasnio kao Bosanac, a ne Hrvat. Da bi se ponovo pokušao domoći Predsjedništva BiH slagao je Središnje izborno povjerenstvo BiH da je Hrvat, koje, na žalost, nema mogućnosti poništiti mu kandidaturu, lametira HMS.

Komšićev je grijeh i to što “otvoreno zagovara građanski koncept, što je tek eufemizam za bošnjačku državu”, zaključuje HMS blizak HDZ-u.

Za razliku od Komšića koji se zalaže za građansku državu “Čović se zalaže za funkcionalnu BiH, državu tri suverena i jednakopravna naroda i svih građana, koju će u institucijama vlasti predstavljati izabrani predstavnici tih naroda”, piše HMS ne spominjući programski odrednicu HDZ-a o podjeli Federacije BiH i formiranju zasebnog entiteta s hrvatskom većinom.

HMS piše da Komšić “nema programa, ne nudi ništa.” i da je njegova “jedina karta na koju igra zastrašivanje Bošnjaka Čovićem koji, eto, s Dodikom hoće podijeliti i srušiti BiH, a on je taj koji će ga u tome spriječiti, ako Bošnjaci glasaju za njega i tako preglasaju Hrvate”.

-Dok ih potiče na zlo, Bošnjaci bi trebali imati na umu i onu narodnu koja kaže “ne čini drugom ono što ne želiš da drugi tebi čini” i “zlo učinjeno drugom, ne može ti donijeti dobro”. I, prepustiti Hrvatima da sami izaberu svog predstavnika u Predsjedništvo, nastavlja HMS koji na kraju teksta iznosi nadu kako Bošnjaci 7. oktobra neće pomoći Komšiću da sruši BiH!

(SB / ZASREBRENICU.ba)