Home Novosti Crnogorci traže zabranu emitovanja “Marićeve TV Happy” / Sinoćnja emisija sa temom...

Crnogorci traže zabranu emitovanja “Marićeve TV Happy” / Sinoćnja emisija sa temom “Da li će pasti krv u Crnoj Gori?” je kulminacija

Iz crnogorskog SDP-a su se oglasili saopćenjem u kojem pozivaju predsjednika Skupštine Aleksu Bečića i premijera Zdravka Krivokapića da hitno reaguju

Socijaldemokratska partija Crne Gore (SDP) pozvala je danas Agenciju za elektronske medije ove zemlje da po hitnom postupku zabrani emitovanje televizije Happy na području Crne Gore.

Jedan od voditelja emisija na TV Happy je i kontroverzni srbijanski novinar, Milomir Marić, od ranije poznat po svojim nacionalističkim i velikosrpskim stavovima.

Saopćenje kojim se oglasio crnogorski SDP potpisuje potpredsjednik ove stranke, Bojan Zeković. Kako ističu iz SDP-a, spomenuta televizija u kontinuitetu proizvodi huškačke sadržaje.

– A sinoć je imala kulminaciju sa emisijom pod temom ‘Da li će pasti krv u Crnoj Gori?’. Medijski šljam iz regiona koji godinama kulturološki i informativno truje naš javni prostor sada ide korak dalje i pokušava isprovocirati sukobe u Crnoj Gori, navodi se u njihovom saopćenju.

Oni ističu da su “njihove unutrašnje razlike samo njihove” i da ih treba rješavati dogovorom unutar zemlje “kao i mnogo puta do sada”.

– Ali svi zajedno ne smijemo dozvoliti da budemo alatka u tuđim rukama i da drugi ostvaruju svoje interese zavađajući nas među sobom. Svi građani Crne Gore, uprkos razlikama moramo biti nepodijeljeni u odlučnosti da se problem riješi na miran način i ne dozvolimo da nas radikalska vlast iz Beograda huška jedne na druge, kažu iz crnogorskog SDP-a.

SDP Crne Gore je pozvao premijera Zdravka Krivokapića, kao i predsjednika Skupštine Aleksu Bečića da osude pokušaj stvaranja nemira kako bi “pala krv u Crnoj Gori”, te da omoguće zabranu emitovanje takvih sadržaja u budućnosti.

Jedan od gostiju sinoćnje emisije na TV Happy bio je i prosrpski političar iz Crne Gore, Andrija Mandić, inače lider DF-a.

(Oslobodjenje)

Previous articleŽESTOKA REAKCIJA NA PORUKU IZ BEOGRADA: “Ovo je prijetnja NOVOM AGRESIJOM na Bosnu i Hercegovinu”
Next articleČOLPA DEMOLIRAO OMILJENOG ČOVIĆEVOG UČENIKA: “On nema kredibilitet da govori o demokratiji, njegovi su odgovori HOROR!”
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.