Home Novosti Crnogorska zastupnica: RS nije i nikad neće biti suverena država

Crnogorska zastupnica: RS nije i nikad neće biti suverena država

Inače, Vuksanović – Stanković je proteklih dana na meti medija naklonjenih predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću

Dan nakon obilježavanja neustavnog dana RS u Banjoj Luci, praćenog nacionalističkim folklorom, ne stišavaju se reakcije.

Među onima koji su se danas oglasili je i poslanica u Skupštini i predsjednica Socijaldemokratske partije Crne Gore, Draginja Vuksanović – Stanković.

“Bosna i Hercegovina je suverena, i biće stabilna, nedjeljiva i evropska država”, poručila je Vuksanović-Stanković na svom Instagram nalogu i dodala:

“Republika Srpska nije i nikad neće biti suverena država jer je nastala na genocidu. Uvijek prijateljski uz narod BiH”.

Inače, Vuksanović – Stanković je proteklih dana na meti medija naklonjenih predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Agencija za elektronske medije (AEM) Crne Gore donijela je 8. januara odluku o zabrani emitovanja više emisija srpske televizije Happy na teritoriji Crne Gore u narednih šest mjeseci.

Povod su uvredljive poruke koje je lider Srpske radikalne stranke i osuđeni zaločinac Vojislav Šešelj plasirao u više navrata preko te televizije na račun Crnogorki, Crnogoraca i pojedinačno prema političkim ličnostima u Crnoj Gori.

Kako je saopštio Savjet Agencije za elektronske medije na šest mjeseci se ograničava reemitovanje emisija jutarnjeg programa „Dobro jutro Srbijo“ i „Vikend jutro“ i sadržaji „Ćirilica i „Posle ručka“ na TV Happy.

Haški osuđenik Šešelj je gostujući 4. januara 2022. godine na TV Happy, najprije iznio uvrede na račun Cetinjanki i Cetinjana, a zatim u ponovnom obraćanju par dana kasnije mizoginim kvalifikacijama vrijeđao poslanicu Socijaldemokratske partije Draginju Vuksanović Stanković koja je prethodno Šešelja nazvala „šovinistom i velikosrpskim fašistom presuđenim u Hagu“.

(Fokus.ba)