Home Novosti BiH Crveni alarm za sve Bošnjake: Milorad Dodik, sin oca srpske nacije Dobrice...

Crveni alarm za sve Bošnjake: Milorad Dodik, sin oca srpske nacije Dobrice Ćosića

Izvor: Dr. Mustafa Cerić

Odgovor Miloradu Dodiku na njegov odgovor na pismo reisu-l-uleme Husjena ef. Kavazovića članovima Predsjedništva bosanske države, u kojem je Reisu-l-ulema i vrhovni muftija u Bošnjaka u Bosni, Hrvatskoj, Sandžaku i Srbiji te Sloveniji “dobronamjerno” ukazao na srpsko-četničko-fašističko orgijanja po Bosni – u Srebrenici i Višegradu te na fašističko zastrašivanje Bošnjaka u Prijedoru.

Ovaj odgovor se temelji na “Narčentaniju” Dobrice Ćosića, “Otac srpske nacije”, Dodikovog učitelja i ideologa srpske laži i uzroka srpskih genocida i etničkih čišćenja na kraju 20. stoljeća.

Pa, pođimo redom:

Mi lažemo, kaže Ćosić, da bismo obmanuli sebe!

Dodik to, zaista, savršeno provodi u djelo! Ali, Dodik ne obmanjuje samo sebe, već i druge oko sebe i ubjeđuje Srbe da radi to što od njeg otac srpske nacije očekuje!

Mi lažemo – tvrdi Ćosić da utešimo drugoga!

A zar nije tako? Dodik t(j)eši Bošnjake u Srebrenici, Višegradu, Prijedori i drugim mjestima, gdje su Srbi počinili genocid nad njima da ima da se osjećaju lijepo, inače morat će da se izvinjavaju što se tako ne osjećaju baš kao što je onomad Dodikov srpski učenik, maloumnik, tražio od Bošnjaka u Prijedoru da se izvine što na svom kombiju ima grb međunarodno priznate bosanske države, jer to Srbi ne vole da vide zato što vole Dodika za svog prešjednika za sva vremena i za sve prilike. Jer, Dodik ih uči da mrze sve što nije srpsko.

Mi lažemo, kaže Ćosić, iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja!

Baš da ti se sažali na ovaj srpski umiljati jad i bijedu, na ovu srpsku neinsansku mizeriju, koja kod čovjeka zdrave pameti izaziva gađenje.

Lažemo zbog slobode – veli Čosić!

Eh, to Dodik najviše voli da čuje i da radi – da laže zbog slobode srpskog naroda, koji sve više bježi u svijet, jer ga ta Dodikova sloboda kako u Bosni tako i u Srbiji sve više guši od dima i od gladi.

Laž je, kaže Ćosić, vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije!

Ova istina o srpskoj laži vidi se na Didikovom čelu. Vidi se više izdaleka, nego izbliza. Jer, Dodik čim otvori usta laž patriotizma kipti iz njega, kao vrhunac srpske inteligencije. Tu mu nema premca u srpskom narodu. Dodik je prvi Srbin u tome.

Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno – uzvikuje Ćosić!

I upravu je, Ćosić, sto posto. Dodik laže stvaralački, maštovito i inventivno do te mjere da bez skrupula polemizira sa reisu-l-ulemom i vrhovnim muftijom u Bošnjaka, koji mu je “dobronamjerno” ukazao da srpsko-četničko-fašističko orgijanje u Srebrenici, Višegradu i Prijedoru uznemirava Bošnjake/Bosance i da bi bio red da Predsjedništvo bosanske države, kojim on trenutno predsjedava to zaustavi te da se kazne oni koji šire mržnju i siju strah po Bosni. Nažalost, oni, Reisu-l-ulema, ništa “dobronamjerno” ne razumiju. Oni razumiju samo one koji im ne dopuštaju da ih gaze.

Umjesto toga Dodik “stvaralački, maštovito i inventivno” uzvraća Reisu-l-ulemi svoju laž na način da ga vrijeđa to što se srpsko-četničko-fašističkom orgijanju prigovara. Dodik to radi, između ostalog, i zato što mu se čini da Bošnjaci/Bosanci nisu više snop prutova, kojeg se ne može slomiti, već je svako za sebe mali ili veliki prut, kojeg se lahko slama. Dodiku je veliki izazov da javno polemizira sa reisu-l-ulemom u Bošnjaka, jer ga to čini velikim kod Srba, posebno što zna da “stvaralački, maštovito i inventivno” laža po uputama oca nacije.

Znam kako je biti sam, ali znam i kako je imati osjećaj da nisi sam. Ovo je moj izraz podrške reisu-l-ulemi i vrhovnom muftiji u Bošnjaka Husejn ef. Kavazoviću zato što mislim da je dobro što se oglasio povodom srpsko-četničko-fašističkog orgijanja po Bosni, ali bih volio i da je Resiu-l-ulema uputio zahtjev Srpskoj crkvi da osudi srpsku mržnju i srpsko širenje straha prema Bošnjacima bilo gdje i bilo kada, inače IZ-a će zamrznuti svoje odnose sa tom Crkvom.

Također, volio bih da Reisu-l-ulema posjeti Prijedor kako bi se na licu mjesta uvjerio kako se u tom gradu osjećaju Bošnjaci/Bosanci nakon što je jedan od njih bio prisiljen da se izvinjavaju Srbima što nosi grb bosanske države. Zapravo, što je uopće živ! I k tome zašto nije Srbin!

No, više od svega volio bih da reisu-l-ulema Kavazović izvjesti generalnog sekretara Ujedinjenih Nacija António Guterresa o tome da se u Bosni iznova oživljava srpski nacio-fašizam, koji nas podsjeća na uvod u genocid nad Bošnjacima.

Ne smijemo dopustiti da se srpska laž, koju Dodik širi u domovini i svijetu čuje dalje od bosnanske istine, koju srpska lažna propaganda sve više zatrpava tako što negira Genocid i odobrava srpsko-četničko-fašističko orgijanje po Bosni.

Bošnjaci/Bosanci probudite se!

Resiu-l-ulema se ne smije osjećati sam!

Potrebna mu je naša podrška!