Home Novosti BiH ČUBRILOVIĆ UZBURKAO DUHOVE: “Strateški planiranom vojnom operacijom obezbijeđena je teritorijalna cjelovitost Republike...

ČUBRILOVIĆ UZBURKAO DUHOVE: “Strateški planiranom vojnom operacijom obezbijeđena je teritorijalna cjelovitost Republike Srpske i uspostavljena veza za maticom Srbijom…”

Pobjedničkom vojnom akcijom odbranjena je teritorijalna cjelovitost Republike Srpske i omogućeni su život i sloboda našem narodu”, kazao je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je, povodom obilježavanja 30 godina od proboja „Кoridora života“.

“Ova veličanstvena operacija Vojske Republike Srpske jedna je od ključnih i najznačajnijih vojnih akcija u odbrani slobode srpskog naroda i Republike Srpske”, kazao je on.

„Ovom vojnom operacijom, čiji direktni povod je bila smrt 12 banjalučkih beba usljed nedostatka kiseonika, okončana je 42 dana duga blokada zapadnog dijela Republike Srpske i tadašnje Republike Srpske Кrajine. Strateški uspješno planiranom vojnom operacijom obezbijeđena je teritorijalna cjelovitost Republike Srpske i uspostavljena veza za maticom Srbijom“, poručio je Čubrilović.

Čubrilović je kazao da je u junu 1992. godine pod međunarodnim sankcijama i vazdušno-kopnenom blokadom prijetila humanitarna katastrofa zbog čega odluka o proboju koridora ima istorijski značaj za opstanak srpskog naroda na ovim prostorima.

„U takvim uslovima Vojska Republike Srpske nije imala izbora. Odlučno i hrabro je krenula u proboj koridora. Pobjedničkom vojnom akcijom odbranjena je teritorijalna cjelovitost Republike Srpske i omogućeni su život i sloboda našem narodu”, kazao je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske.

(SB)

Previous articleKOALICIJA “ŽELJKO KOMŠIĆ ZA GRAĐANSKU DRŽAVU” OTVORILA KARTE: Đonlagić, Gratz, Zuhrić, Podžić, Lavić, Dunović, Pilav i drugi nose listu u Sarajevu
Next articleReisul-ulema Kavazović poslao otvoreno pismo vlastima u Sarajevu o moralu
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.