Home Novosti BiH Cvitanušić: Zbogom gospođo Hatidža, hvala vam na životnoj lekciji

Cvitanušić: Zbogom gospođo Hatidža, hvala vam na životnoj lekciji

Hatidža Mehmedović

Jedan od najpoznatijih bosanskohercegovačkih alpinista, prvi bh. Ironman, svestrani sportista i humanista Tomislav Cvitanušić, oprostio se emotivnim statusom od Hatidže Mehmedović.

 

 

Vijest o smrti Hatidže Mehmedović, predsjednice Udruženja “Srebreničke majke”, emotivno je potresla mnoge u Bosni i Hercegovini. Status Tomislava Cvitanušića prenosimo u cijelosti.

“Hatidža Mehmedović je u genocidu u Srebrenici izgubila supruga, dva sina i brata. Borila se za pravdu, ali nikada nije mrzila. Predsjedniku Srbije je stavila na rever Srebrenički cvijet i dočekala ga u Potočarima toplo i dostojanstveno kako se gosti u Bosni dočekuju. Bio sam tu u blizini i knedla u grlu mi je zastala, a tišina je bila takva da je svako mogao čuti samo otkucaje svog srca.

Kakva je to snaga i majčinska ljubav koja nije dopustila mržnji da se useli u njeno srce. Jednom prilikom je izjavila da više nikada neće biti majka, da neće imati unučad, da neće imati sina, da više nikada neće spoznati takvu radost. Nekada se zapitam da li smo išta naučili iz ove tuge i da li ćemo ikada naučiti da se više nikada nikome to ne dogodi.

Otisla je jučer na neko bolje mjesto gdje će biti manje tuge. Zbogom gospođo Hatidža i hvala na životnoj lekciji koju ste nam svima baš onako dostojanstveno održali”, napisao je na svom Facebook profilu Cvitanušić.

Trenutak o kojem je pisao Tomislav Cvitanušić pogledajte u videoprilogu.

 

 

 

(Radio Sarajevo)