Home Novosti BiH “DA LI SE VI, GOSPODINE SCHMIDT, OSJEĆATE KAO…?”: Pogledajte kako se na...

“DA LI SE VI, GOSPODINE SCHMIDT, OSJEĆATE KAO…?”: Pogledajte kako se na današnjoj pres-konferenciji “snašao” visoki predstavnik na direktna pitanja Avde Avdića (VIDEO)

Avdo Avdić, sa portala Istraga.ba, pitao je Schmidta nekoliko konkretnih pitanja u vezi sa izmjenama Ustava i Izbornog zakona.

Christian Schmidt, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, držao je konferenciju za novinare u Sarajevu. Napokon. Više puta uzastopno proteklih mjeseci Schmidt je držao presicu za kamere. Danas su novinari postavljali pitanja a Schmidt se u jednom momentu prilično unezgodio.

Avdo Avdić, sa portala Istraga.ba, pitao je Schmidta nekoliko konkretnih pitanja u vezi sa izmjenama Ustava i Izbornog zakona. Pitanja su glasila:

Da li se osjeća Bošnjakom, s obzirom na to da je prisvojio pravo potpredsjednika FBiH Refika Lende da potpiše odluku o imenovanju Vlade FBiH? Zatim, o kakvom izbornom integritetu govori, a suspendovao je Ustav FBiH na samo jedan dan. I treće pitanje je bilo na osnovu čega je odredio da u Domu naroda FBiH mehanizam blokade bude tri petine određenog kluba? I da li je to uradio da se oduži Zagrebu zbog nagrade koju mu je dodijelila Hrvatska.

Naime, Schmidt je nagrađen ordenom Red Ante Starčevića. To priznanje Hrvatska je dodijelila i nekim ratnim zločincima.

Christian Schmidt nije dao konkretne odgovore. Štaviše, zvučalo je to prilično konfuzno. Počeo je sa “ola-la, prijatelju moj…”, a potom je više puta ponavljao “ping-pong, ping-pong…”

Kako se Schmidt “snašao” pogledajte u nastavku:

https://twitter.com/IstragaB/status/1666481388109930496?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1666481388109930496%7Ctwgr%5E6718b80443620792e95375c654cb394eebc96ec4%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.slobodna-bosna.ba%2Fvijest%2F304304%2Fda_li_se_vi_gospodine_schmidt_osjecate_kao_pogledajte_kako_se_na_danasnjoj_pres_konferenciji_snasao_visoki_predstavnik_na_direktna_pitanja_avde_avdica_video.html

Previous articlePOČETAK KRAJA/ REŽIMU MILORADA DODIKA GORI POD NOGAMA: Spas traže od domaćih tajkuna, banke mu ne žele otkupiti vrijednosne papire
Next articleEmotivni Rade Šerbedžija poslao važnu poruku iz Sarajeva
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.