Home Novosti BiH “DA LI SE VI, GOSPODINE SCHMIDT, OSJEĆATE KAO…?”: Pogledajte kako se na...

“DA LI SE VI, GOSPODINE SCHMIDT, OSJEĆATE KAO…?”: Pogledajte kako se na današnjoj pres-konferenciji “snašao” visoki predstavnik na direktna pitanja Avde Avdića (VIDEO)

Avdo Avdić, sa portala Istraga.ba, pitao je Schmidta nekoliko konkretnih pitanja u vezi sa izmjenama Ustava i Izbornog zakona.

Christian Schmidt, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, držao je konferenciju za novinare u Sarajevu. Napokon. Više puta uzastopno proteklih mjeseci Schmidt je držao presicu za kamere. Danas su novinari postavljali pitanja a Schmidt se u jednom momentu prilično unezgodio.

Avdo Avdić, sa portala Istraga.ba, pitao je Schmidta nekoliko konkretnih pitanja u vezi sa izmjenama Ustava i Izbornog zakona. Pitanja su glasila:

Da li se osjeća Bošnjakom, s obzirom na to da je prisvojio pravo potpredsjednika FBiH Refika Lende da potpiše odluku o imenovanju Vlade FBiH? Zatim, o kakvom izbornom integritetu govori, a suspendovao je Ustav FBiH na samo jedan dan. I treće pitanje je bilo na osnovu čega je odredio da u Domu naroda FBiH mehanizam blokade bude tri petine određenog kluba? I da li je to uradio da se oduži Zagrebu zbog nagrade koju mu je dodijelila Hrvatska.

Naime, Schmidt je nagrađen ordenom Red Ante Starčevića. To priznanje Hrvatska je dodijelila i nekim ratnim zločincima.

Christian Schmidt nije dao konkretne odgovore. Štaviše, zvučalo je to prilično konfuzno. Počeo je sa “ola-la, prijatelju moj…”, a potom je više puta ponavljao “ping-pong, ping-pong…”

Kako se Schmidt “snašao” pogledajte u nastavku: