Home Novosti Dačić: Svako ko pokušava da uništi Republiku Srpsku…

Dačić: Svako ko pokušava da uništi Republiku Srpsku…

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić danas se obratio na otvaranju autoputa “9. januar” na relaciji Banjaluka – Doboj, kazavši da “svako ko pokušava da uništi RS, mora biti svjestan da Srbija neće sjediti skrštenih ruku”.

“Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam ovdje s vama. Meni je uvijek nezgodno da dolazim u Republiku Srspku, jer sam ministar vanjskih poslova, a ovo nisu inostrani poslovi, ovo su naši unutrašnji poslovi unutar srpskog naroda. Znate šta, Srbija je garant Dejtonskog sporazuma, mi se ne miješamo u to za koga treba da glasate ali ono u šta se miješamo jeste opstanak RS i prava srpskog naroda na ovom području”, kazao je Dačić.

Dodao je da srpski narod ima glavni projekt, a to je da “u krvi očuva što je u ratu stekao”.

“Prema tome, na vama je da odlučite ko će to najbolje ostvariti. Vaš glavni projekat je da očuvate ono što ste u krvi stekli za vrijeme rata u BiH. Svako ko pokušava da uništi RS, mora biti svjestan da Srbija neće sjediti skrštenih ruku. To govorim zbog toga što mnogi u predizbornoj kampanju svoje rejtinge povećavaju antisrpskom kampanjom koja se vodi. Stalnim optuživanjem RS i rukovodstva Dodika kao da su remetilački faktor”, kazao je Dačić i dodao:

“Ne dirajte u prava srpskog naroda i u slobodu srpskog naroda”.

“Ja sam ministar, nisam neko ko zna pričati o putevima, ali je važno ovdje da svi putevi vode u Beograd”, poručio je.

(N1)