Home Novosti BiH DEBAKL GOSPODINA „LEGITIMNOG“ NA IZBORIMA U REPUBLICI SRPSKOJ: Hoće li Dragan Čović...

DEBAKL GOSPODINA „LEGITIMNOG“ NA IZBORIMA U REPUBLICI SRPSKOJ: Hoće li Dragan Čović i njegovi trabanti od Schmidta zatražiti oduzimanje mandata izabranim Hrvatima u NSRS?

Pitanje je hoće li nakon izbora „nelegitimnih“ Hrvata u Narodnu skupštinu Republike Srpske Dragan Čović i njegovi trabanti od Schmidta zatražiti oduzimanje mandata Hrvatima izabranim u NSRS, jer njih, također, nisu birali (samo) Hrvati!?

Da je lider HDZ-a BiH Dragan Čović obesmislio opoziciju u Hrvata sasvim je jasno. Stoga ne čudi da je i ovoga puta „izvisio“ lider HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović čija stranka se u međuvremenu raspala u izbornoj bazi u Prozor-Rami, a lider HSS-a Mario Karamatić morat će se zadovoljiti „mrvicama“ kao zastupnik u federalnom parlamentu.

Sve su to stranke koje su spas pronašle pod Čovićevim skutama u okviru nevladine organizacije HNS, koja Čoviću služi kao paravan za svehrvatsku priču prema Sarajevu, ali i političkom Zagrebu od kojeg stiže izdašna financijska pomoć.

No, Čović nije obesmislio samo opoziciju u hrvatskom političkom korpusu. Naime, HDZ BiH doživio je debakl na proteklim izborima jer će u novom sazivu državnog parlamenta imati samo četiri zastupnika, a u novom sazivu Narodne skupštine Republike Srpske neće sjediti niti jedan Hrvat iz HDZ-a BiH!

No, to ne znači da u NSRS-u neće biti Hrvata.

Hrvati koji će ući u parlament RS-a su:

Anja Ljubojević (SNSD)

Mijo Perkunić (SNSD)

Diana Čekić (PDP)

Andrea Gajić (Pokret za Državu)

Već danima slušamo prijetnje od strane Čovićevih trabanata i „stručnjaka“ koji su zatražili od visokog predstavnika Christiana Schmidta za oduzme mandat članu Predsjedništva BiH Željku Komšiću jer ga, prema njihovim tvrdnjama nisu birali Hrvati, a za njima ne zaostaje ni hrvatski šef diplomacije Gordan Grlić Radman koji osporava Komšićev legitimitet na izborima, flagrantno se miješajući u unutrašnje stvari druge države. Pitanje je hoće li nakon izbora „nelegitimnih“ Hrvata u Narodnu skupštinu Republike Srpske Dragan Čović i njegovi trabanti od Schmidta zatražiti oduzimanje mandata Hrvatima izabranim u NSRS, jer njih, također, nisu birali (samo) Hrvati!?

(SB)