Home Novosti BiH DELIRIJ U DODIKOVIM REDOVIMA: “Drina nije granica, ona je istorijski kičma srpskog...

DELIRIJ U DODIKOVIM REDOVIMA: “Drina nije granica, ona je istorijski kičma srpskog naroda…”

– Svijet je u velikoj dinamici i promjenama i mi u tim promjenama moramo da zadržimo svoj status, kako bi dočekali bolju poziciju, poručio je on.

-Drina nije granica, ona je istorijski kičma srpskog naroda, rekao je Željko Budimir, ministar za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Republike Srpske, gostujući na RTRS-u.

– Rezolucija o Srebrenici je bila pokušaj stigmatizacije srpskog naroda u cjelini. Beograd i Banjaluka su nakon toga počeli još jače da diplomatski rade. Ovdje smo imali jednu ispolitizovanu situaciju, u kojoj nije bilo proste većine, jer takve teme jednostavno zahtjevaju koncezus, a njega po pitanju Srebrenice nije bilo, kazao je Budimir.

– Važno je reći da bez obzira što rezolucija nije obavezujuća, da se prema Srpskoj djeluje represivnije, imate primjer suđenja predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, pa Ustavni sud BiH koji je sve samo nije ustavni, i to bi svaki dan slabilo poziciju Srpske. Zapad ne želi da čuje istinu. Njih ne interesuje činjenica da je Naser Orić sa svojim koljačima ubio nekoliko hiljada Srba, najviše žena i djece. Živimo u istorijskom revizionizmu. Christian Schmidt položi cvijeće na grob vojnika Vermachta, i onda dođe na Kozaru. Zar to nije ironija, upitao je sam sebe Budimir!?

– Svijet je u velikoj dinamici i promjenama i mi u tim promjenama moramo da zadržimo svoj status, kako bi dočekali bolju poziciju. Upravo zbog toga imamo velike napade na srpski narod u cjelini. Sarajevu smeta sve što je srpsko, pa i 400 kulturnoumjetničkih društava u kojima su većinom bila djeca. Srpski narod mora ujedinjeno politički da djeluje. Poruka sa sabora je da mi ništa ne radimo protiv nekog drugog naroda, dodao je Budimir.