Home Novosti BiH DEMOKRATSKA FRONTA DRŽAVNIČKI I ODGOVORNO: Jedinstven nastup probosanskih snaga u Srebrenici dugujemo…

DEMOKRATSKA FRONTA DRŽAVNIČKI I ODGOVORNO: Jedinstven nastup probosanskih snaga u Srebrenici dugujemo…

Demokratska fronta (DF) smatra da što hitnije treba odblokirati rad oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, prije svega formiranjem komisija, kako bi mogli da budu nastavljeni procesi neophodni za funkcionisanje države.

To je saopćeno nakon redovne sjednice Predsjedništva DF-a, na kojoj je analizirana aktuelna politička situacija u BiH, s posebnim osvrtom na procese formiranja vlasti.

Ponovljen je ranije zauzet stav da put Bosne i Hercegovine u NATO nije nešto o čemu će se pregovarati te ja pružena nedvosmislena podrška predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željku Komšiću u insistiranju na dostavljanju prvog Godišnjeg nacionalnog plana (ANP).

Također je izražen stav da je Pokret Socijalne pravde i demokratije pozitivna politička platforma na kojoj se može i treba zasnivati zajednički nastup ljevice na lokalnim izborima 2020. godine, kao i da će Demokratska fronta u tom segmentu pružiti dodatne napore kako bi stranke okupljene u Pokret nastupile na lokalnim izborima na zajedničkoj platformi.

Demokratska fronta poziva sve probosanske političke stranke “da na lokalnim izborima 2020. jedinstveno nastupimo u Srebrenici smatrajući da to dugujemo ljudima Srebrenice i da jedino tako možemo ostvariti uspjeh uz princip da zajednički kandidati budu upravo ljudi koji tamo žive”, navedeno je u saopćenju DF-a.

(SB)