Home Novosti BiH DIREKTOR MEMORIJALNOG CENTRA SREBRENICA DEMANTIRAO DANAŠNJU VIJEST: Dritan Abazović neće govoriti na...

DIREKTOR MEMORIJALNOG CENTRA SREBRENICA DEMANTIRAO DANAŠNJU VIJEST: Dritan Abazović neće govoriti na komemoraciji u Potočarima!

Danas je objavljena vijest da će potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović biti među govornicima na komemoraciji povodom 26. godišnjice genocida u Srebrenici.

Međutim, direktor Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari na svom Twitter profilu demantirao je ovu vijest, prenosi portal Istraga.ba

“Danas je održana sjednica Organizacionog odbora na kojoj se, između ostalog, govorilo o komemoraciji i protokolu. Ovo niko nije spomenuo ni kao ideju. Niti je lista govornika utvrđena niti je ko spomenuo ovog čovjeka”, objavio je na svom Twitter nalogu direktor Suljagić, referirajući se na vijest da će Abazović biti jedan od govornika u Srebrenici.

Abazović definitivno ove sedmice dolazi u BiH i susrest će se sa članovima Predsjedništva BiH. On će, također, prisustvovati komemoraciji u Srebrenici, ali neće biti jedan od govornika. Podsjećamo, u nedjelju se u Memorijalnom centru Srebrenica Potočari obilježava 26. godišnjica genocida nad Bošnjacima počinjenog u julu 1995. godine. Tog dana će u mezarju u Potočarima biti ukopani posmrtni ostaci devetnaest žrtava genocida.

(SB / Istraga.ba)