Home Novosti BiH Divna priča iz BiH: Šest radnica u isto vrijeme na trudničkom, vlasnik...

Divna priča iz BiH: Šest radnica u isto vrijeme na trudničkom, vlasnik pekare bez otkaza uposlio novi tim

Jedna od novih uposlenica koja prethodno nije imala radno iskustvo u ovoj struci, Meliha Krainović, kaže da ko ima volju može sve naučiti.

U jednoj tuzlanskoj pekari, šest radnica gotovo istovremeno otišlo je na porodiljsko, a uprkos potencijalnim problemima zbog manjka radnika, vlasnik je ostao oduševljen.

Radi se o pekari Kabil u Tuzli koja je postala hit nakon objave u februaru da traži cijelu “postavu” radnica jer postojeće kolektivno idu na trudničko bolovanje. Već sada su se i porodile.

“Reacije na objavljeni oglas su bile fenomenalne”, rekao je Muharem Kabil za Novu BH.

Sedam novih radnica je dobilo priliku za rad u ovoj pekari i već su na obuci ali kako kaže vlasnik, to ne znači da će uposlenice koje su trenutno na porodiljskom bolovanju izgubiti pravo na svoje radno mjesto što je nažalost česta praksa u BiH.

“Nove radnice su se se dobro uklopile, nadamo se da će im se svidjeti radno mjesto i da će to biti dugoročno”, rekao je Kabil.

Jedna od novih uposlenica koja prethodno nije imala radno iskustvo u ovoj struci, Meliha Krainović, kaže da ko ima volju može sve naučiti.

“Ja sam ovdje već godinu dana i iako nisam imala iskustvo u pekari, naučila sam posao. Jako sam zadovoljna i nisam imala boljeg poslodavca”, kaže Krainović.

Prema riječima vlasnika, trenutno imaju 115 zaposlenih.

“Pričinjava nam zadovoljstvo što se brinemo o tako velikom broju ljudi i porodica.”, kaže Kabil.

Pojašnjava da simultani odlazak šest radnica na trudničko bolovanje jeste udar za firmu ali da oni uvijek nađu način i rješenje.