Home Novosti BiH DODIK IZ PARIZA REKAO ŠTA MISLI: Da li je Balkan sljedeće žarište...

DODIK IZ PARIZA REKAO ŠTA MISLI: Da li je Balkan sljedeće žarište sukoba?

Dodik je istakao da je o Republici Srpskoj rekao ono što, kako kaže, uvijek govori, a to je da je RS stabilna, posvećena miru i razvoju.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je u Parizu razgovarao sa ljudima iz različitih djelatnosti, te da postoji interes za odnose sa RS, a najviše u dijelu privrede i kulture.

– Zaista zanimljiv skup ljudi različitih djelatnosti. Pričao sam sa njih 30-ak, koji su imali različita interesovanja. Fokus su privreda i kultura. Interesi postoje za otvaranje avionske linije Pariz-Banjaluka, postoji zaintersovanost i za gradnju hotela visoke kategorije u Srpskoj, a što je nama potrebno, naveo je Dodik, koji danas završava posjetu Parizu.

Dodik je istakao da je o Republici Srpskoj rekao ono što, kako kaže, uvijek govori, a to je da je RS stabilna, posvećena miru i razvoju.

– Srpska nema namjeru za bilo kakvu destabilizaciju, koja bi vodila nasilju. S druge strane, ima namjeru da očuva svoje političke stavove i poziciju i od toga neće odustati. Ključno pitanje je bilo, šta mi vidimo u Evropskoj uniji?! Ovdje se širi priča kako je Balkan sljedeće žarište sukoba. Uvjeravo sam ih da nema elemenata za tako nešto, da je to čista propaganda nekih zapadnih krugova, koji žele da to prikažu na taj način, naveo je Dodik za RTRS.

Ponovio je da RS ostaje stabilna i mirna i da nema bezbjednosnih izazova.