Home Novosti BiH DODIK IZGUBLJEN U VREMENU I PROSTORU: Tvrdi da je situaciju u BiH...

DODIK IZGUBLJEN U VREMENU I PROSTORU: Tvrdi da je situaciju u BiH moguće riješiti kroz posredovanje…

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je situaciju u BiH moguće riješiti kroz posredovanje predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana, Srbije Aleksandra Vučića i Hrvatske Zorana Milanovića, koji bi mogli da doprinesu da se održi dijalog.

– U ove dosadašnje posrednike više nema povjerenja. Vjeruju im Bošnjaci, nekim manjim dijelom Hrvati iz svojih nekih razloga, dok mi Srbi uopšte u to ne vjerujemo. Ako je moguće da u konstelaciji Erdogan, Vučić, Milanović razgovaramo – razgovaraćemo. Ako ne, vidjećemo – rekao je Dodik novinarima u Stričićima kod Banja Luke.

Dodik je istakao da je bilo potrebno da bude na nedavnom sastanku članova Predsjedništva BiH sa Erdoganom u Sarajevu, što mu, kako je naveo, nije bilo ni ugodno ni lako.

– Nije bilo lako slušati sve te priče, ali mogu zamisliti šta bi se sve pričalo da nisam bio tu i da nisam imao priliku da im kažem sve što sam rekao – naveo je Dodik.

Govoreći o ugrožavanju “srpskog jedinstva”, Dodik je naveo da “opozicija u Republici Srpskoj govori da to nije jedinstvo, nego da je zajedništvo po pitanju nametnute odluke bivšeg visokog predstavnika u BiH.

– Eto, ja se slažem, oni vode svoju politiku, mi svoju, ali neka ostanemo zajedno na tome – rekao je Dodik.

Dodik je dodao da je o svom patriotizmu dovoljno rekao na javan, transparentan i jasan način u Sarajevu, u prisustvu predsjednika Turske.

– Tada sam rekao da smo spremni da pokušamo da dođemo do dogovora o svim otvorenim pitanjima, a da smo, ako toga nema, spremni za mirnu disoluciju i da bi svi prijatelji BiH, pa i sam Erdogan, trebalo da to razumiju – naveo je Dodik.

Dodik je naglasio da nije čuo nikoga od opozicionih predstavnika da su na tako važnom mjestu tako nešto rekli.

(SB)

Previous articleSTANIVUKOVIĆ OBRUKAO DODIKA ZA SVA VREMENA: “Кod tebe je i jazavac mogao na sud, kod nas ne mogu ni oni…”
Next articleKOMŠIĆ IZBEZUMIO DODIKA: “Koliko je njegova galama o strancima besmislena pokazuje i to ih sam poziva da se uključe”
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.