Home Novosti BiH Dodik izjavio da su Srbi uvijek bili na pobjedničkoj strani, pa poručio...

Dodik izjavio da su Srbi uvijek bili na pobjedničkoj strani, pa poručio Bošnjacima: Niko ih u RS-u neće dirati, samo ne želimo islamski fundamentalizam

Dodik je rekao da želi mir, ističući da Bošnjaci slobodno žive u Republici Srpskoj

Član i predsjedvajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Sasama da je historija pokazala da su Srbi uvijek bili na pobjedničkoj strani uz ogromna stradanja.

– Mislimo da zajedničke države više nacija nisu moguće i mnoge su propale. Zato što smo sada osiromašeni i ekonomski pritisnuti neki misle da je moguće da skrše naš nacionalni ponos. To nije moguće, napomenuo je Dodik.

Kao primjer lošeg odnosa, Dodik je naveo ponižavajuću praksu pojedinih da sklanjaju zastavu Republike Srpske kada im dođu gosti iz inostranstva, javlja Srna.

Dodik je rekao da želi mir, ističući da Bošnjaci slobodno žive u Republici Srpskoj, te da je njegov cilj da ti ljudi poprave svoja domaćinstva i budu ravnopravni članovi društva.

– Garantujem da ih niko neće dirati. Želimo da im pomognemo da budu ravnopravni članovi našeg društva i nemamo nikakvu namjeru protiv njih. Mi smo protiv onih koji nam donose islamski fundamentalizam i pokušavaju da ugroze miran život za sve. Pozivam sve Bošnjake da se okupimo u našoj borbi za trajni mir na ovim prostorima, dodao je Dodik.

(Oslobodjenje)

Previous articleŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ O ČOVIĆEVOM DANAŠNJEM ZASJEDANJU U GLAVNOM GRADU BiH: “Nije im Mostar više stolni grad, sad stoluju u Sarajevu”
Next articleBAKIR IZETBEGOVIĆ U DNEVNIKU BHRT-a OTKRIO: “Uz komunikaciju sa predstavnicima EU, BiH bi do kraja ove godine mogla…” (VIDEO)
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.