Home Novosti BiH DODIK JE OPASAN KAD JE IZNAD 30 STEPENI: Sada je u fazi...

DODIK JE OPASAN KAD JE IZNAD 30 STEPENI: Sada je u fazi kada isključivo bunca – “Ne smijemo vjerovati Bošnjacima, Hrvatima…”

Milorad Dodik, predsjedvajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine ponovo je danas negirao da se u Srebrenici dogodio genocid. On je izrazio žaljenje za svakim stradalim Bošnjakom, Srbinom i Hrvatom u toku proteklog rata, pogotovo civilima, ženama, djecom i starcima.

Dodik je na obilježavanju Vidovdana – krsne slave Trećeg pješadijskog puka Oružanih snaga BiH kazao kako su Srbi uvijek bili na pobjedničkoj strani uz ogromna stradanja.

“Mi smo narod koji je mogao da stane pred sve one koji su pokušali da nas okupiraju i potlače bez obzira na visoko plaćenu cijenu i činjenicu da smo imali vjere tokom historijskih izazova da ćemo biti na pobjedničkoj strani”, rekao je Dodik.

Dodao je kako “mnogi narodi u okruženju pokušavaju različitim događajima, poput Srebrenice, da stvaraju mit za neku novu naciju”. Dok Srbi imaju historijsko sjećanje na poraze i pobjede Vidovdan, naveo je.

Čestitajući Vidovdan, Milorad Dodik je rekao da zna kako nije lako srpskim oficirima u Oružanim snagama BiH.

On je dodao da “srpski narod ne smije više biti naivan i vjerovati Bošnjacima, Hrvatima i drugima na globalnoj sceni”.

Ocjenu o povezivanju obilježavanja Vidovdana u Sasama uoči obilježavanja 11. jula – genocida u Srebrenici, predsjedavajući Predsjedništva BiH je nazvao morbidnom.

“Srebrenica pripada Republici Srpskoj. Zar nema ništa logičnije da Vidovdan obilježavamo u srpskom manastiru. Da li neko brani Bošnjacima da obilježavaju bilo šta? Nisam došao da se zavjetujemo i naoružamo i branimo nekom”, rekao je Dodik.

Milorad Dodik je izrazio žaljenje za svakim stradalim Bošnjakom, Srbinom i Hrvatom u toku proteklog rata, pogotovo civilima, ženama, djecom i starcima.

(N1/Srna)