Home Novosti BiH Dodik kao da će zaplakati: Nema Srbina kojeg neće osuditi u Haagu

Dodik kao da će zaplakati: Nema Srbina kojeg neće osuditi u Haagu

– Nisu imali nikave činjenice u navedenom predmetu, kao ni protiv Vojislava Šešelja i Biljane Plavšić i mnogo čega drugoga.

Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, izjavio je da “ne postoji Srbin kojeg neće osuditi Međunarodni mehanizam za krivične sudove u Hagu”, pa tako i bivše zvaničnike Službe državne bezbjednosti Srbije Jovicu Stanišića i Franka Simatovića koji su osuđeni na po 15 godina zatvora.

– Njihova presuda apsolutno govori da je dužina trajanja izrečene kazne identična činjenici da nisu imali dokaza i da su tražili vremenski prostor da bi 15 godina kazne bilo isto kao njihov boravak u Hagu. To znači da njih dvojica ne mogu da tuže Tribunal i naplate odštetu, rekao je Dodik.

On je istakao da Hag “odiše silom, arogancijom i nepravdom i da je sve promašeno onim što se htjelo postići Tribunalom”, te da pomirenje na ovim prostorima nije uspostavljeno njegovim presudama.

– Još više ima nerazumijevanja, a ubice Srba nisu podvrgnute pravdi. Njihova ranija odluka da vojno i političko rukovodstvo Srba u Srpskoj i Srbiji dovedu u Hag i osude vjerovatno se sada završava. Nisu imali nikave činjenice u navedenom predmetu, kao ni protiv Vojislava Šešelja i Biljane Plavšić i mnogo čega drugoga. Šta je Momčilo Krajišnik uradio, koga je ubio, i radi svega naravno da trpimo, naveo je Dodik.