Home Novosti BiH DODIK LJUT I U BUDIMPEŠTI: “Ako žele tu borbu, dobit će je”

DODIK LJUT I U BUDIMPEŠTI: “Ako žele tu borbu, dobit će je”

Optužbe na sve strane.

Ali, nije propustio priliku da komentira današnji početak ponovnog prebrojavanja glasova za predsjednika RS.

“Centralna izborna komisija BiH otela nam je pravo da se do kraja provede proces izbora u Republici Srpskoj”, rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Budimpešti.

Dodik je poručio da je to pravo namjerno oteto Republici Srpskoj.

“Šta ima komisija u Sarajevu sa izborom za Narodnu skupštinu RS, za predsjednika RS? To je stvar Republike Srpske i to ćemo vraćati u narednom periodu”, naglasio je Dodik.

Nakon sastanka sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, Dodik je rekao da Budimpešta ima visok stepen razumijevanja za probleme koje RS ima sa BiH.

“Sad nam je mnogo toga jasnije o djelovanju opozicije i CIK-a. Јelena Trivić je na fonu njemačke politike, a ne politike Republike Srpske. Ne branimo se mi ni od koga, jer ja i SNSD smo apsolutni pobjednici proteklih izbora. Predsjednik CIK-a je čovjek koji je negativno raspoložen prema srpskom narodu, juri osvetu, a ne pravdu i pravičnost. Mislim da je on poslušnik kojem je neko rekao da tako radi, a to najčešće dolazi iz britanske ambasade koja se umiješala u izbore i od ambasada koje je podržavaju”, poručio je Dodik.

Dodik je uputio poziv “časnim ljudima u PDP-u da se upoznaju sa situacijom i da se odraze prema tome”.

“Ovo je pokušaj potpune destabilizacije u kojoj bi trebalo da se proizvede nekakva ‘žuta revolucija’. Naravno da takve revolucije neće biti. Obavezan sam prema broju glasova koje sam dobio i, naravno, ako hoće tu borbu, imat će je“, zaključio je Dodik, prenosi Raport.ba.