Home Novosti BiH DODIK NAJAVIO KRAJ: “Čak i da me sklone, naša struktura je dovoljno...

DODIK NAJAVIO KRAJ: “Čak i da me sklone, naša struktura je dovoljno snažna da pobijedi na izborima, a možda bi bila i snažnija…”

Prema njegovim riječima, početkom jula će Glavni odbor SNSD-a utvrditi kandidature, te da očekuje ubjedljivu pobjedu.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da će biti kandidat na predstojećim Općim izborima u BiH, kao i da opozicija pokušava da ga u tome spriječi.

“Čak i da me sklone, naša struktura je dovoljno snažna da pobijedi, a možda bi bila i snažnija u tom slučaju”, smatra Dodik.

Prema njegovim riječima, početkom jula će Glavni odbor SNSD-a utvrditi kandidature, te da očekuje ubjedljivu pobjedu.

“Na ovim izborima SNSD ulazi u jednu od odlučujućih bitaka, ne za svoje postojanje, nego za poziciju Republike Srpske. Sva politika muslimana u Sarajevu se zasniva na tome da razgradi homogenost srpskog nacionalnog, a time i političkog korpusa, a kada u tome uspiju onda lakše ostvare neke svoje male uspjehe”, rekao je Dodik za Televiziju “MIS” iz Australije.

“Vlast u Republici Srpskoj uporno se bori da do toga ne dođe, ali i da građanima obezbijedi što bolje uslove za život, povećanjem plata, penzije, te borbom protiv različitih izazova, kao što je bila pandemija virusa korona. Pokušavamo da dajemo odgovore na te izazove koji su smisleni. Naša finansijska situacije je stabilna, te sa svime što ima pokazuje svoju vitalnost i sposobnost, te smo dostigli i pokrivenost uvoza izvozom 81 odsto”, rekao je Dodik.

(SB)

Previous article„DA LI STE POSTALI MULTIMILIONER S PROFESORSKOM PLATOM, ILI JE PORIJEKLO NOVCA PLJAČKAŠKI PLIJEN… “: Šef banjalučkog SDP-a Aleksandar Vuković uputio otvoreno pismo Zlatku Lagumdžiji…
Next articleČOVIĆ OTKRIO ZAŠTO SU PROPALI PREGOVOROI O IZBORNOJ REFORMI: “Naš cilj je vrlo jasan – želimo institucionalno i prostorno reorganizirati BiH!”
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.