Home Novosti BiH DODIK NAPORAN I PETKOM: “Muslimanska politika iz Sarajeva…”

DODIK NAPORAN I PETKOM: “Muslimanska politika iz Sarajeva…”

(…) za mene je neprihvatljiva.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je “muslimanska politika iz Sarajeva” za njega neprihvatljiva i da to ne može nametnuti ni Christian Schmidt, ni šef Delegacije EU u BiH Johanh Sattler, ni EU, te poručio da je “potrebno još jače okupljanje, jačanje ideje koja se zove Republika Srpska i njene autonomije u okviru BiH”.

“Mi to nećemo prihvatiti i ne može to nametnuti ni Schmidt, ni Sattler, ni EU koja, po meni ‘ne miriše na dobro’ jer tamo sjede sve neki nedorečeni ljudi, a stalno napadaju Republiku Srpsku, koja je njima po difoltu problem”, rekao je Dodik, prenosi Srna.

Kaže Schmidt, koji je “došao u BiH bez odluke Savjeta bezbjednosti UN”, pokušava da modelira život u BiH.

“Takav, on, Schmidt pokušava da ovdje modelira život, a u čemu je razlika između one okupacione vlasti iz 1941. i sada Schmidta – ni u čemu”, rekao je Dodik za NTV “Arena”.

On je istakao da “Republika Srpska u svijetu globalnih zbivanja ima šansu”.

“Mi moramo biti još jače okupljeni, ojačati ideju koja se zove Republika Srpska, pojačati našu autonomiju u okviru BiH, izbaciti sve što je izvan Dejtonskog mirovnog sporazuma, a ako to ne ide, onda odbaciti BiH. To je pitanje naše budućnosti – ono što je Dejtonski sporazum prihvatam, što nije – ne. Ako neko hoće BiH koja nije Dejtonska – ja je odbijam”, rekao je Dodik.

(SB / ZASREBRENICU.ba)

Previous article„DABOGDA SUTRA PROPALA BOSNA I HERCEGOVINA, AKO…“: Burna rasprava u Saboru Hrvatske, Nino Raspudić uzburkao duhove…
Next articleLider bosanskohercegovačke dijaspore u Austriji Ahmed Husagić saopštio vrlo lijepe i ohrabrujuće vijesti sa terena: “Za glasanje na općim izborima u BiH već se prijavilo 65.000 građana iz inozemstva”
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.