Home Novosti BiH DODIK NE MOŽE DOĆI SEBI NAKON SINOĆNJEG ŠOKA: “Hvala RTS-u za moju...

DODIK NE MOŽE DOĆI SEBI NAKON SINOĆNJEG ŠOKA: “Hvala RTS-u za moju neprospavanu noć. Ne mogu da vjerujem da su…” (VIDEO)

“Porodica Đoković je časna, ali izložena raznim neprijatnostima i podmetanjima od onog dijela Srbije koja ne može da im oprosti uspjeh”, istakao je Dodik.

Predsjednik RS-a Milorad Dodik gostovao je sinoć na RTS-u te odgovarao na pitanja iz političkog spektra. No, ono što je izazvalo pravu veliku pažnju javnosti u cijelom regionu su Dodikove riječi izgovorene van etera.

Naime, Dodik je, ne znajući da su kamere već upaljene, vrijeđao najboljeg tenisača svijeta Novaka Đokovića i njegovu porodicu.

“Mogu ti reći, ovi Đokovići teški, u pičku materinu, ufff. Znaš, ljudi to doživljavaju na emocije, ali kad uđeš u posao, auu… Ciganija poprilična, mogu ti reći”, rekao je Dodik u razgovoru s novinarom Gradimirom Papićem pred početak emisije.

“PORODICA ĐOKOVIĆ JE ČASNA”

Danas se Dodik putem svog portala obratio javnosti i poručio da je “Radio-televizija Srbije (RTS) djelujući iz zasjede, iz njima znanih razloga, odlučila na krajnje neprofesionalan način, da djeluje u formi sačekuše i time poljulja njegovo inače visoko povjerenje u tu nacionalnu medijsku kuću”.

“Gostujući u sinoćnjoj emisiji ‘Oko’ RTS-a iznio sam svoj stav o svim postavljenim pitanjima, otvoreno, jasno, precizno kao i uvijek. Moj odnos prema voditelju emisije /Gorislav/ Papiću ostaje pun poštovanja i uvažavanja. Porodica Đoković je časna, ali izložena raznim neprijatnostima i podmetanjima od onog dijela Srbije koja ne može da im oprosti uspjeh”, istakao je Dodik.

“NEPROSPAVANA NOĆ”

Predsjednik RS-a je poručio da se iz dijela koji se pojavio na društvenim mrežama, a koji je dio kratkog razgovora sa voditeljom Papićem pred sami početak snimanja emisije, jasno vidi da govori o pojedinim članovima tima koji nisu bili na visini zadatka, ni u pripremi ni u toku turnira.

“Žao mi je što sam ovim povodom doživio razočarenje u RTS. Nastaviću da poštujem i uvažavam uspjeh neponovljivog Novaka Đokovića i da kao i do sada poštujem i cijenim njegovu porodicu. Završićemo sve dogovore u vezi sa turnirom “Srpska open”. Drago mi je što sam upoznao menadžerske i rukovodeće sposobnosti Đorđa Đokovića i ostajem veoma zahvalan na činjenici da je turnir ove godine održan u Banjaluci.

Izvinjavam se ako je spekulativni prikaz na mrežama povrijedio članove porodice Đoković. Mene jeste. Hvala RTS-u za moju neprospavanu noć. Ne mogu da vjerujem da su to uradili na ovako gnusan način. Kao iskreni poštovalac Novaka Đokovića i kao tenisera i kao čovjeka, želim svu sreću njemu i njegovoj porodici. Srđanu i Đorđu uspjeh u svemu”, poručio je Dodik.

On je naveo da će u njemu uvijek imati prijatelja i poštovaoca, i da taj njegov odnos prema porodici Đoković neće moći da ugroze nikakva podmetanja i medijski neprofesionalizam.

“RTS je izgubila nekoga koji je, nažalost, mislio da ima nade za profesionalizam u medijima”, zaključio je predsjednik RS-a