Home Novosti BiH Dodik o primanju novih članova u Zelene Beretke: Poziv na mobilizaciju “muslimanskih...

Dodik o primanju novih članova u Zelene Beretke: Poziv na mobilizaciju “muslimanskih paravojski” nije pitanje za nas, RS je nastala prije rata

Pokušaji da se ubije istorijska činjenica da je Republika Srpska nastala u miru, prije građanskog rata u BiH, osuđeni su na neuspjeh, jer takvo falsifikovanje istorije ne može proći, kaže Dodik

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je Republika Srpska dostojanstveno obilježila svoj dan, a u tom obilježavanju učešće su uzele legalne i legitimne formacije i organizacije Republike Srpske.

Na pitanje da prokomentariše potez Udruženja boraca Zelene Beretke, koja okuplja dobrovoljce sa početka agresije na BiH, da su se zbog stanja u BiH i scena istih kao 1991. i 1992. godine odlučili za prijem novih članova, Dodik je rekao da za razliku od FBiH u kojoj “radikalni elementi pozivaju na revitalizaciju paravojnih jedinica iz prošlog rata, poput Zelenih beretki, Republika Srpska je svoj dan i svoje djelovanje proslavila u slavu mira i postojanja Srpske, što nije suprotno ni Ustavu ni Dejtonskom mirovnom sporazumu”, prenosi Srna.

– Pokušaji da se ubije istorijska činjenica da je Republika Srpska nastala u miru, prije građanskog rata u BiH, osuđeni su na neuspjeh, jer takvo falsifikovanje istorije ne može proći. Pokazali su to i građani Republike Srpske koji su na dostojanstven način, pjesmom, ne vrijeđajući bilo koga, proslavili Dan Republike, istakao je Dodik.

On je rekao to što je jedan praznik postao razlog za “poziv na mobilizaciju Zelenih beretki i drugih muslimanskih paravojski, histeriju političara ili onih koji to pokušavaju da budu, nije pitanje za nas koji u miru koristimo svoja prava”.