Home Novosti BiH DODIK OGORČEN DŽAFEROVIĆEVIM POTEZOM: “Mi nećemo odustati, oni neka rade šta hoće…”

DODIK OGORČEN DŽAFEROVIĆEVIM POTEZOM: “Mi nećemo odustati, oni neka rade šta hoće…”

Džaferović je zatražio da Ustavni sud BiH ukine ove akte.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da “Republika Srpska ne može odustati od svojih prava, te da nasilno djelovanje Ustavnog suda BiH neće dati konačan rezultat”.

Komentirajući zahtjev predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića Ustavnom sudu BiH za ocjenu ustavnosti Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske i dopuna Zakona o republičkoj upravi, Dodik je rekao da Narodna skupština Srpske ima ustavno pravo na takvo djelovanje.

“Mi ćemo raditi svoj posao. To je Narodna skupština Republike Srpske donijela i ima ustavno pravo na takvo djelovanje i svako nasilno djelovanje Ustavnog suda BiH neće dati konačan rezultat”, rekao je Dodik novinarima u Višegradu.

On je poručio da Republika Srpska ne može odustati od svojih prava.

“To je to, naprosto tako. Oni neka rade šta hoće”, rekao je Dodik.

Podsjetiomo, Džaferović je danas uputio Ustavnom sudu BiH zahtjev za ocjenu ustavnosti Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske i dopuna Zakona o republičkoj upravi. Džaferović je zatražio da Ustavni sud BiH ukine ove akte.

(SB)

Previous articleJadranka Kosor brutalno iskreno o BiH i Hrvatskoj: “Znate onu narodnu izreku: “Prošla baba s kolačima””
Next articleDoktorica Svetlana Cenić veoma žestoko o najavi lidera SDA Bakira Izetbegovića: “Kakva je to donacija ako uzmeš od poreskih obveznika i onda budeš dobrotvor”
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.