Home Novosti BiH Dodik opet javno vrijeđao Bošnjake pa se obrušio na Njemačku: Šta nam...

Dodik opet javno vrijeđao Bošnjake pa se obrušio na Njemačku: Šta nam oni drže predavanja…

U Njemačkoj je kleveta krivično djelo, a on nam drži predavanja kako nešto ne treba, rekao je Dodik

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, danas je komentarisao izjave Manuela Sarrazina, specijalnog izaslanika Vlade Njemačke za Zapadni Balkan.

Sarrazin je, između ostalog, govorio o Zakonu o kleveti, kao i o uvođenju principa “jedan čovjek – jedan glas”.

Lider SNSD-a tvrdi da je model “jedan čovjek – jedan glas” antiustavan. Tom prilikom je kazao kako je “Njemačka navijači raspoložena prema muslimanima”, te je na taj način opet vrijeđao Bošnjake.

– Oni su navijački raspoloženi prema muslimanima (op.a. misleći na Bošnjake) i podržavaju tu vrstu priče. Ti projekti koji oni imaju ovdje se ne mogu primijeniti, pogotovo ‘jedan čovjek-jedan glas’. To je antiustavno. To je palo, i on će to stavljati opet na dnevni red, rekao je Dodik.

Kada je riječ o Zakonu o kleveti, Dodik kaže da Sarrazin i Njemačka “drže predavanja”.

– U Njemačkoj je kleveta krivično djelo, a on nam drži predavanja kako nešto ne treba. Ovdje nije riječ o kleveti, nego govoriti istinu. Govoriti istinu je vrhunska stvar i nemoguće je da nekoliko onih koji su poznati po tome su zagađivali javni prostor u prošlosti. Ne samo da Njemačka ima krivično djelo klevete, nego ima krivično djelo sramoćenje, za što je predviđen zatvor. I on nam sad drži predavanja. Njemačka se petlja inače ovdje, poručio je on.

(Oslobodjenje)