Home Novosti BiH DODIK POLUDIO ZBOG SASTANKA PODŽIĆA I MAŠOVIĆA O UKRAJINI: “Muslimanski nacionalizam je…”...

DODIK POLUDIO ZBOG SASTANKA PODŽIĆA I MAŠOVIĆA O UKRAJINI: “Muslimanski nacionalizam je…” (VIDEO)

(…) otišao do te mjere da pokušava da iskoristi ukrajinsku krizu da bi reafirmisao svoje ciljeve.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da su ministar odbrane Sifet Podžić i načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH Senad Mašović prisustvovali sastanku ministra odbrane SAD-a Lloyda Austina sa ukrajinskim zvaničnicima bez odluke Predsjedništva BiH.

Dodik je rekao i da to pitanje nije bilo na sjednici Predsjedništva BiH, te da je on o tome obaviješten iz medija.

“Nije to pojedinačni slučaj, to je dio jednog udruženog poduhvata za rušenje BiH od strane muslimana. Muslimanski nacionalizam je otišao do te mjere da pokušava da iskoristi ukrajinsku krizu da bi reafirmisao svoje ciljeve”, istakao je Dodik u Banjoj Luci.

Govoreći o navodima da se BiH pridružila sankcijama Rusiji, Dodik je rekao da BiH to nije uradila jer je za uvođenje sankcija bilo kojoj zemlji potrebna odluka relevantnih organa koje, u ovom slučaju, nema.

Dodik je rekao da ne postoji ni odluka o pridruživanju BiH zabrani letova za ruske avione.

“Ovdje postoje dokazi o podjeli BiH. Muslimani će pokušati da se drže toga da su nešto uradili, a mi to ne prihvatamo jer o tome nije odlučeno u Predsjedništvu BiH, Savjetu ministara ili Parlamentarnoj skupštini”, istakao je on, prenosi Raport.ba.

Previous articleŠOKANTAN NASTUP ZORANA MILANOVIĆA: “Komandni lanci se isprepliću u BiH; ako Hrvati krenu u ono što su najavili najesen, može se dogoditi da neko naredi upotrebu tih snaga…”
Next articleMILANOVIĆ DIREKTNO ZAPRIJETIO SRBIJI: Braćo Srbi, pamet u glavu, koštat će vas!
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.