Home Novosti BiH Dodik ponovo priča da su ga Britanci htjeli oteti, kaže da ima...

Dodik ponovo priča da su ga Britanci htjeli oteti, kaže da ima izvore iz šest država

Lider SNSD i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Milorad Dodik, ponovio je tvrdnje da su britanske specijalne jedinice imale namjeru da ga kidnapuju i odvedu na nepoznatu lokaciju.

Gostujući na srbijanskoj televiziji, Dodik je, između ostalog, rekao da su ga “iz šest zemalja upozorili da će ga britanska jedinica pristigla u Sarajevo iz Sirije oteti”, pritom konstatujući da RS “nikad nije imala više prijatelja nego sad”.

On je, takođe, istakao da, prema njegovim riječima, nije dao policiji da mu stane pred kuću, jer su njegova najveća odbrana njegove komšije, dodavši da živi na imanju na selu.

Podsjećamo, informacije o navodnom planu otmice člana Predsjedništva BiH u javnosti su se pojavile još krajem marta ove godine. Dodik je tada tvrdio da je informacije o svojoj navodnoj otmici dobio iz četiri različita izvora, ali nije želio da otkrije ko mu je tako nešto saopštio. Specijalne jedinice, kako je tada govorio, planiraju otmicu “tamo gdje živi, radi ili u pokretu”.

“Kombinovane britansko-američke jedinice imale su i spisak stvari koje je prilikom otmice trebalo da pokupe iz moje kuće. Zaprepastio sam se kada sam dobio spisak šta treba da pokupe u mojoj kući, od donjeg veša do umjetničkih slika, cipela, odijela”, govorio je Dodik u aprilu.

Komentarišući ponovljene tvrdnje člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a da postoji plan njegove otmice, direktor beogradskog Instituta za međunarodnu i nacionalnu bezbjednost, Darko Trifunović, za portal Srpskainfo kaže da mu sve to liči na “naučnofantastični roman ili jeftini krimić”.

“Prvo je bilo to da su informacije o navodnom planu otmice došle iz četiri izvora, a sada se pominje nekih šest zemalja. Vjerovatno će za par mjeseci tih izvora biti deset ili više. Da neka ozbiljna zemlja i njene specijalne jedinice zaista planiraju tako nešto, zar zaista mislite da bi informacije o takvom tajnom planu curile na sve strane”, pita Trifunović.

On smatra da je takva priča “isključivo dio predizborne propagande”, kao i da je Dodik takve informacije i upozorenja, kako tvrdi, jedino mogao da dobije od nekog iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

“Stručnjaci iz MUP uspjeli su, eto, da ‘provale’ tajne planove Britanaca i Amerikanaca, a već četiri godine nisu u stanju da otkriju ko je, naprimjer, ubio Davida Dragičevića ili da riješe neko od brojnih drugih nerasvijetljenih ubistava. Da nije žalosno, bilo bi smiješno”, zaključio je Trifunović.

(Radio Sarajevo)

Previous articleŽELJANA ZOVKO POTRESENA POSLJEDNJIM DOGAĐAJIMA: “Fajl BiH su dodijelili ekstremnom ljevičaru koji želi građansku BiH, Adis Ahmetović koristi…” (VIDEO)
Next articleŠOKANTNE TVRDNJE PROFESORA HADŽIDEDIĆA: “U službi podjele BiH su podjednako i Milorad Dodik i Dragan Čović i Bakir Izetbegović”
Portal zaSrebrenicu.ba je nazavisno-informativni koji ima za cilj promociju Srebrenice i dešavanja na području opštine.