Home Novosti BiH DODIK SAMO ŠTO NE ZAPLAČE: “Kada sam zatražio tačku dnevnog reda, Komšić...

DODIK SAMO ŠTO NE ZAPLAČE: “Kada sam zatražio tačku dnevnog reda, Komšić i Džaferović su me preglasali i nisu htjeli ni da…”

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je danas da je dosljedan odbrani interesa Republike Srpske i da se bori da niko u BiH ne može dati nikakve saglasnosti ni za šta bez ovog bh. entiteta.

Dodik je rekao da stavovi predsjednika SDS-a Mirka Šarovića u vezi sa napuštanjem sjednice Predsjedništva BiH predstavljaju “izdajnički pokušaj da se održi pažnja na nekom pitanju dodvorništva” članovima Predsjedništva Željku Komšiću i Šefiku Džaferoviću.

“Šarović kaže da oni odlučuju strateški, a da sam ja neka vrsta pobjegulje. To je njegova ideja. To može da padne na pamet samo čovjeku koji ima zadatak da na javnoj sceni oteža još više”, izjavio je Dodik novinarima u Prijedoru.

Rekao je kako je dokazao da se ne boji i da je ostao dosljedan odbrani interesa entiteta.

On je ocijenio da je nebitno šta Šarović govori i da to narod najbolje vidi.

“Ne možemo dozvoliti da se isključi Republika Srpska iz odlučivanja i najmanje što sam ja učinio je to da sam napustio tu sjednicu. To je toliko iritiralo Šarovića. Jedino što je on trebao da kaže jeste da je to u redu, jer ne može neko u BiH, a da unutra nema Republike Srpske, dati nijednu saglasnost nizašta. Ja se oko toga borim, a Šarović kaže – može, dovoljni su Komšić i Džaferović”, naveo je Dodik.

Ovdje je riječ o tome da su ljudi u ime Bosne i Hercegovine sami dostavili EU i UN stav koji nije bio diskutovan, dodao je član državnog predsjedništva.

“Kada sam zatražio tačku dnevnog reda, oni su me preglasali i nisu htjeli ni da pričaju o tome, a prethodno su već završili posao”, zaključio je Dodik.

Šarović je rekao danas da član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske napuštanjem sjednica u Predsjedništvu “ne može štiti interese Republike Srpske”.

(SB)